Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Beperktedijkbewaking
0
quote:

!@#$!@! schreef op 30 mei 2021 09:59:

[...]
Ik heb echt veel publicaties gelezen hoe er buiten amper enige besmettingen plaats vinden. Al redelijk snel vanaf het begin. Een reden waarom in de VS bv buiten eten(terras) het hele jaar mogelijk bleef.
Als je andere serieuze publicaties over outdoors besmettingskansen kent dan door mij al genoemd hou ik me aanbevolen voor de links.

Inderdaad zijn die kansen veel kleiner dan binnenshuis. Maar in specifieke situaties is er denk ik toch wel enig risico. Denk aan op een kluitje hossen in een stadion, of bij windstil weer gezellig dicht bij elkaar picknicken op een beschutte plek in een park.
asti
0
Je kunt je afvragen of 'enig risico' een verbod rechtvaardigen kan. Als je verplaatsen naar (...) buiten beschouwing houdt.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 30 mei 2021 13:34:

[...]
Als je andere serieuze publicaties over outdoors besmettingskansen kent dan door mij al genoemd hou ik me aanbevolen voor de links.

Inderdaad zijn die kansen veel kleiner dan binnenshuis. Maar in specifieke situaties is er denk ik toch wel enig risico. Denk aan op een kluitje hossen in een stadion, of bij windstil weer gezellig dicht bij elkaar picknicken op een beschutte plek in een park.

"Fifth, to test the hypothesis that the risk of infection is lower outdoors, future research should collect data about time spent indoors versus outdoors. Given that 90% of time is spent indoors in high- and middle-income countries [32], it would be expected that 90% of transmission occurs indoors, all else being equal. "

"Accurate estimation of the risk of outdoor transmission will require determining person-time at risk for infection, incidence rate ratios, and more nuanced information about the exposure environment; these data are still lacking."

"The low proportion of outdoor COVID-19 cases may reflect the general decrease in outdoor activities since strict lockdowns were enacted in the countries surveyed. "
academic.oup.com/jid/article/223/4/55...
( 15 February 2021 )

Beperktedijkbewaking
0
quote:

asti schreef op 30 mei 2021 13:47:

Je kunt je afvragen of 'enig risico' een verbod rechtvaardigen kan. Als je verplaatsen naar (...) buiten beschouwing houdt.
Hoe bedoel je je tweede zin?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Kleintje66 schreef op 30 mei 2021 15:03:

[...]
...
"The low proportion of outdoor COVID-19 cases may reflect the general decrease in outdoor activities since strict lockdowns were enacted in the countries surveyed. "
academic.oup.com/jid/article/223/4/55...
( 15 February 2021 )
Je administratie bijhouden beste Kleintje!
Dat artikel noemde ik al in mijn post van 00.09 vannacht.
asti
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 30 mei 2021 15:11:

[...]Hoe bedoel je je tweede zin?

Een buitenactiviteit kan op zichzelf slechts enig risico op besmetting opleveren, maar een activiteit staat nooit op zichzelf. Je hebt ook het vervoer naar et cetera.
[verwijderd]
0
www.marketwatch.com/story/will-we-nee...

“Maar we weten wel dat er een woedende pandemie is, dat er op een gegeven moment herinfecties zullen plaatsvinden, en de beste manier om ervoor te zorgen dat we geen nieuwe uitbraken krijgen in goed gevaccineerde landen, is door de hoogst mogelijke niveaus van neutraliserende antilichamen te verhogen en te behouden. .”

Twee shots per jaar was te optimistisch dus!
Bulletje Rozenwater
1
quote:

Kleintje66 schreef op 29 mei 2021 17:32:

De thuisituatie blijft veruit de grootste besmettingsplek maar daar moest onderzoek naar worden gedaan want hoe komt het virus het huis van mensen binnen, wie nemen het mee en waar komt het dan vandaan?

Op het moment is het al niet erg relevant meer door de vaccinaties. Er is een nieuwe fase waarin besmettingen voorkomen minder belangrijk is, mogelijk zelfs onbelangrijk. Alleen nog sturen op ziekenhuis capaciteit wat mij betreft maar ik verwacht niet dat dat dit jaar nog een probleem wordt in Nederland.

Dat vind ik ook. Uw overheid vind van niet.
Vaccins beschermen nagenoeg volledig tegen ernstige ziekte. Mensen die geen vaccin willen zijn dan een probleem, maar deze nemen zelf een risico.
Ik kan mij moeilijk voorstellen dat ziekenhuizen nog vol gaan stromen. Bij ouderen wordt 85 % gevaccineerd. Er is dus een hele kleine groep die ziek kan worden, binnen een gevaccineerde bevolking waarbij het virus zich veel langzamer zal verspreiden. Echter, van Dissel heeft het alleen maar over zijn R getal, want stel wat als het terugkomt. Dit schept een precedent voor jarenlange testnonsens en kul maatregelen om een paar ziekenhuisopnames te voorkomen. Even in perspectief: influenza 2018: 8000 doden. Hoorde je toen niemand over. Luchtweginfecties horen bij het leven.
Nu komt ook weer het argument naar voren dat het uitgeroeid moet worden, want stel dat er een super mutatie komt. Droom verder, covid-19 blijft, al zou het al in een ontwikkeld land lukken het uit te bannen dan zijn er voldoende kansenlanden waarbij het gewoon rond gaat.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 30 mei 2021 15:19:

[...] Je administratie bijhouden beste Kleintje!
Dat artikel noemde ik al in mijn post van 00.09 vannacht.

Excuus. ;-). Beetje teveel onderzoeken gelezen.
[verwijderd]
0
De Jonge: tweede helft augustus heeft iedereen tweede prik, 1 september van alle maatregelen af
‘Coronaminister’ Hugo de Jonge denkt dat alle coronamaatregelen op 1 september geschrapt kunnen worden. Dat betekent dat mensen dan geen mondkapje meer hoeven te dragen en geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. ‘Dat is een heel reëel perspectief.’(Parool.nl)

Precies 3 maanden, een mooi perspectief, ik wil er gewoon niet aan denken dat deze spreuk herzien moet worden, het kan niet en het mag niet!
Bulletje Rozenwater
1
Kan goed zijn dat dit het nieuws van volgende week wordt:

www.dailymail.co.uk/news/article-9629...

EXCLUSIVE: COVID-19 'has NO credible natural ancestor' and WAS created by Chinese scientists who then tried to cover their tracks with 'retro-engineering' to make it seem like it naturally arose from bats, explosive new study claims

Komende week wordt wetenschappelijk artikel gepubliceerd met de volgende stellingen:
-sars-cov-2 is gemaakt in het lab in Wuhan
-Erger nog: ze hebben in 2020 virussen gemaakt die lijken op sars-cov-2 die als voorouders gezien kunnen worden van sars-cov-2 om de boel te verhullen omdat sars-cov-2 geen natuurlijke voorouders heeft

Ik ben er zelf altijd van overtuigd geweest dat sars-cov-2 uit dat lab komt, maar dit is nog een graadje gekker.

Zal wel een soort mh17 achtige toestand worden als dit allemaal is zoals beschreven. Ook wel benieuwd wat dit voor de betrekkingen met china zal gaan betekenen (en mijn Chinese porto, wordt ook steeds groter :/)

[verwijderd]
0
Ik denk dat totdat het coronavirus is verslagen, de markt erg waardeloos zal zijn en als je weet hoe je erop moet spelen, je geld kunt verdienen. En als we het niet over geld hebben, dan denk ik dat de corona voor sommige mensen gevaarlijk kan zijn, we kennen gevallen waarin iemand niet eens voelde dat hij ziek werd en wanneer mensen stierven aan dit virus, in ieder geval moet je doe voorzichtig.
ffff
0
ffff schreef op 6 april 2021 19:26: Onderzoekje loopt dus nu bijna twee maanden....

Gewoon maar een voorstel.....

Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

Het Zwaard ; 24 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
Hirshi : Vaccin Pfizer 15 maart 2021
Loisje / Loesje : Pfizer 4 april Tweede op 15 mei 2021
Peter/ fff : Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.
John Josti : Pfizer 29 april en 4 Juni de volgende.
Gokker: 29 April en 4 juni met Biontech/Pfizer
BDB : 27 april en tweede vaccinatie 1 juni : Pfizer
Vreemd Vermogen: Medio april gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
GijsT: Medio april gevaccineerd . Vaccin niet vermeld
Leonardus : 10 Mei en 7 juni Pfizer
izdp : Wacht op uitnodiging
Kleintje 66: Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
Whammy : Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld
Chiddix: Vaccinatie 23 april. Pfizer
Jowi : Wacht op uitnodiging, maar wenst alleen Pfizer of Modena
Leek 2018 : Wacht op uitnodiging vaccinatie.
Closer : Moderna vaccin 29 maart en 29 april gekregen.
Fred / Objectief: Gevaccineerd. Welk vaccin ?
Asti : Wacht op uitnodiging vaccinatie.
Andre 68: Wacht op uitnodiging en gaat vaccin melden.
JP Samosa: Wacht op uitnodiging. Welk vaccin?
Icara / Peter : Pfizer 17 mei
Rowie 62: Gevaccineerd met Pfizer
drooglegging: Pfizer vaccin op 24 mei
Carl 2-8 : Pfizer vaccin op 29 mei
Rene : Wordt gevaccineerd : vaccin hoor ik wel
!@#$!@! : wordt gevaccineerd: vaccin hoor ik nog wel
Luchtschip: Wordt gevaccineerd. Vaccin hoor ik nog wel.

Erg benieuwd naar : ( Discussiëren danig mee, maar wat doen zij uiteindelijk ....? )

Moneyman?
Plein 777 ?
Jonas meldt nog ongeprikt, maar wat ga je doen Jonas ?

AFWIJZINGEN door:

Rationeel.
Ed Verbeek
Opus,
Fred Flinstone
Hans/ Voda
A Mao
Henk Hesel
Barren Wuffet
Pacman

Als ik U vergeten ben, zet U er maar bij ! Of VOORAL: vul graag aan......welk vaccin U gekregen hebt. Ontbreekt nogal vaak....

Motivering van dit mini-onderzoekje:
Mij zijn de vele heftig afwijzende postings in deze draad het afgelopen jaar opgevallen en NU zou ik toch wel eens als mini-mini- onderzoekje van 37 deelnemers aan de discussies willen zien, wie er nu wel of niet gevaccineerd wordt.
Momenteel 30 mei 2021 : na bijna twee maand: 28 gevaccineerd contra 9 weigeraars. Ben benieuwd hoe dat over een half jaar eruitziet.
Als U van mening veranderd bent, wees zo sportief dat dan ook te melden.

Voorzichtige conclusie: De deelnemers van deze mini-enquete kruipen naar een landelijk gemiddelde toe. 28 gevaccineerden versus 9 weigeraars.

Peter
jonas
0
No worry Peter a.s. dinsdag 2e Pfizerprik. Ben er echt blij mee. Het meedoen met die anti virus gekkies door Forum heeft zelfs mij ertoe gebracht lidmaatschap op te zeggen, hoewel ik hun programma op andere andere punten wel ondersteun.

Overigens ook enorm dom van die zelfingenomen CDA-kwast de Jonge om vaccinatie campagne stop te zetten aangaande Astra Zenica en daarmee vaccin vertrouwen te ondermijnen. Tja voor sommige functies is toch echt wat meer nodig dan gekleurde schoentjes en een hip kapsel. Meneer kan beter terug naar het basisonderwijs waar ze behoefte hebben aan onderwijsgevend personeel.

Groet, Jonas
josti5
0
quote:

drooglegging schreef op 30 mei 2021 16:19:

De Jonge: tweede helft augustus heeft iedereen tweede prik, 1 september van alle maatregelen af
‘Coronaminister’ Hugo de Jonge denkt dat alle coronamaatregelen op 1 september geschrapt kunnen worden. Dat betekent dat mensen dan geen mondkapje meer hoeven te dragen en geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. ‘Dat is een heel reëel perspectief.’(Parool.nl)

Precies 3 maanden, een mooi perspectief, ik wil er gewoon niet aan denken dat deze spreuk herzien moet worden, het kan niet en het mag niet!
Nóg 3 maanden dat even rigide als nutteloze mondvod op?

Die 1,5 kunnen ze wel blijven roepen, maar er is geen hond (nou ja, op een doodsbange na dan, maar die zit tóch al ruim een jaar binnen) die zich daar nog aan houdt.
Kom net terug van een fantastische fietstocht, die langs de Polderbaan voerde: stervendruk, en alles krioelde door elkaar.
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 30 mei 2021 17:36:

[...]

Nóg 3 maanden dat even rigide als nutteloze mondvod op?

Thuis hoeft dat niet hoor; trouwens aanhangers van Baudet schijnen immuun te zijn.
Nochtans schijnen sommigen zich te hebben laten inenten. (zeggen en doen is iets anders)
asti
1
quote:

josti5 schreef op 30 mei 2021 17:36:

[...]

Nóg 3 maanden dat even rigide als nutteloze mondvod op?

Die 1,5 kunnen ze wel blijven roepen, maar er is geen hond (nou ja, op een doodsbange na dan, maar die zit tóch al ruim een jaar binnen) die zich daar nog aan houdt.
Kom net terug van een fantastische fietstocht, die langs de Polderbaan voerde: stervendruk, en alles krioelde door elkaar.
Ik weet nog dat jij je een aantal maanden geleden doodergerde aan die enkele fietser, die met het langsfietsen binnen anderhalve meter van jouw angstige persoon kwam. Nu dat je bent gevaccineerd, zing je opeens een ander deuntje.
[verwijderd]
0
Redelijk recent wetenschappelijk onderzoek naar mondmaskers: Science 20 May 2021:
science.sciencemag.org/content/early/...

We find that most environments and contacts are under conditions of low virus abundance (virus-limited) where surgical masks are effective at preventing virus spread. More advanced masks and other protective equipment are required in potentially virus-rich indoor environments including medical centers and hospitals. Masks are particularly effective in combination with other preventive measures like ventilation and distancing.
[verwijderd]
0
March 3, 2021
journals.plos.org/plosone/article?id=...
Altogether, our data indicate that it is highly recommendable to wear masks, especially among HCWs, to protect the individual wearer of the mask from an infection with SARS-CoV-2 and other airborne diseases
!@#$!@!
0
quote:

Kleintje66 schreef op 30 mei 2021 17:54:

March 3, 2021
journals.plos.org/plosone/article?id=...
Altogether, our data indicate that it is highly recommendable to wear masks, especially among HCWs, to protect the individual wearer of the mask from an infection with SARS-CoV-2 and other airborne diseases
Oud nieuws. Daarom draagt men deze MEDISCHE maskers in het ziekenhuis.
Maar dit gaat niet over de lapjes stof die wij dragen. Daarvan is bekend dat ze de drager niet beschermen.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1589 1590 1591 1592 1593 1594 1595 1596 1597 1598 1599 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront