Economie Spanje krimpt meer dan 18 procent door corona

Gepubliceerd op 31 juli 2020 09:22 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Spanje 

MADRID (AFN/RTR) - De Spaanse economie heeft in het tweede kwartaal keiharde klappen gekregen door de coronacrisis en de strenge lockdownmaatregelen tegen de virusuitbraak. Volgens voorlopige cijfers van het Spaanse statistiekbureau kromp de economie met 18,5 procent in vergelijking met het eerste kwartaal.

De krimp viel sterker uit dan verwacht, want economen hadden in doorsnee een neergang met 16,6 procent voorspeld. In het eerste kwartaal van dit jaar was al een krimp van de Spaanse economie met 5,2 procent te zien.

Op jaarbasis ging de economie van Spanje met meer dan 22 procent onderuit. Spanje behoort tot de landen die het hardst werden geraakt door het coronavirus. Door de crisis werd bijvoorbeeld het toerisme naar Spanje vrijwel volledig platgelegd, maar ook het bedrijfsleven en de consumentenbestedingen stonden zwaar onder druk.

De economie van het land liet eerder juist nog gestaag herstel zien van de financiële crisis. De Spaanse overheid heeft voor heel 2020 een economische krimp met meer dan 9 procent voorspeld. In 2021 zou dan weer een groei van bijna 7 procent te zien moeten zijn.

7 Posts
bp5ah
1
Valt mee, da's op jaarbasis 76%, blijft er nog 24% over.

Niet te geloven, waar hebben we het over ...
Machiavelli
0
Ach, Noord-Europa komt ze toch tegemoet? Honderden miljarden staan klaar voor ze! Leefloon voor iedereen in Spanje want Europa betaald toch... De slingers kunnen uit!
Nuchtertransparant
0
Joh mensen, we gaan er vanzelf aan wennen. Dit is yesterdays news. En voordeel is dat de stijgingen straks ook gigantisch zullen zijn. Nog een klein jaar en dan ligt die ellende achter ons. Of omdat er een vaccin is of omdat men inziet dat we er maar mee moeten leren leven. Nu nog een mondkapje op met z'n alleen en het komt allemaal goed. Kijk maar naar België, Italie, Spanje en de USA waar dat allemaal zo goed geholpen heeft. Ik zeg het is prachtig weer buiten en ga lekker op mn dakterras liggen !
Ger1948
0
quote:

Machiavelli schreef op 31 juli 2020 09:46:


Ach, Noord-Europa komt ze toch tegemoet? Honderden miljarden staan klaar voor ze! Leefloon voor iedereen in Spanje want Europa betaald toch... De slingers kunnen uit!

Natuurlijk komt Noord-Europa ze tegemoet.
Dan is onlangs besloten met het enorme pakket maatregelen. Een paar miljard voor eigen land om de pesioensleeftijd op 65 jaar te houden......dat zit er niet in. Meer met al onze miljarden kunnen ze in de zuidelijke landen gewoon met 60 jaar met pensioen. Wel van ons geld natuurlijk. Maar dan werken wij toch gewoon wat langer door. Humanitaire hulp noemen we dat.
taurus86
0
'De Economie' van Spanje en Portugal is veel groter, dan de cijfertjes verklaren. Er is een reden waarom men graag met contant geld betaald. De koning van Spanje, heeft dat nog eens prachtig geïllustreerd. Vliegtuigjes vol! En goed voorbeeld doet nu eenmaal volgen.
En als je op 'bleke economische cijfers' steun krijgt van de EU, ja, wie zou dat nou niet aanvaarden.
Pechorin
0
quote:

bp5ah schreef op 31 juli 2020 09:30:


Valt mee, da's op jaarbasis 76%, blijft er nog 24% over.

Niet te geloven, waar hebben we het over ...


Je spreekt onzin

Mavo?
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.