Wisselend beeld op Wall Street

Gepubliceerd op 30 juni 2020 19:49 | Reacties: 6

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag op de laatste handelsdag van het sterke tweede kwartaal wisselende scores zien. Beleggers op Wall Street zijn wat voorzichtig door zorgen over de stijgende coronabesmettingen in een aantal Amerikaanse staten en de spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent in de min op 25.567 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,7 procent bij tot 3074 punten. Sinds april wist de graadmeter een stijging van circa 18 procent te boeken, geholpen door de steunmaatregelen van overheden tegen de coronacrisis en de versoepeling van de lockdownmaatregelen in veel landen. Ten opzichte van begin dit jaar staat de graadmeter nog altijd ongeveer 5 procent lager. Techbeurs Nasdaq won 1,2 procent tot 9988 punten.

Het Chinese Volkscongres heeft ingestemd met de veiligheidswet voor Hongkong, waarmee China volgens critici pro-democratische betogers in Hongkong wil muilkorven. De VS hebben nu een begin gemaakt met het schrappen van de bijzondere status van Hongkong in de Amerikaanse wetgeving. Peking heeft gezegd tegenmaatregelen te nemen.

Micron Technology

Bij de bedrijven won chipproducent Micron Technology 4,3 procent, dankzij beter dan verwachte omzetverwachtingen vanwege een sterke vraag naar chips voor datacenters en notebooks. Branchegenoot Xilinx (plus 6,6 procent) kwam ook met opbeurende prognoses.

Uber Technologies steeg 4,4 procent. Het bedrijf achter de taxi-app en maaltijdbezorgdienst Uber Eats zou de Amerikaanse maaltijdbezorgonderneming Postmates willen overnemen voor 2,6 miljard dollar.

Facebook

Facebook (plus 1,4 procent) zag weer meer bedrijven aanhaken bij de advertentieboycot tegen zijn sociale netwerken. Onder meer Volkswagen geeft voorlopig geen reclamedollars meer uit bij Facebook en Instagram.

Vliegtuigbouwer Boeing zag een aantal bedrijven hun orders voor 737 MAX-toestellen intrekken en werd 6,3 procent lager gezet. De maker van sport- en yogakleding Lululemon Athletica (plus 5,3 procent) kondigde aan de start-up voor fitnessapparatuur Mirror te kopen voor 500 miljoen dollar.

De euro was 1,1243 dollar waard tegen 1,1247 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 39,84 dollar. Brentolie zakte 1,2 procent in prijs tot 41,22 dollar.

7 Posts
Pieter Vandewalle
0
Het beeld is altijd wat wisselend in het begin, maar steeds opnieuw raakt amerika op stoom na sluiting europa. Vreemd eigenlijk?
tolick
0
Bizar weer wat een stjging in de US het kan niet op met het geld kennerlijk ......
Formule1-Fan
0
dagelijks zelfde beeld.
En weer 10 minuten voor tijd even sprintje trekkken up met de fruts om wat gam te doen van de shorts. walgelijk om met geleend geld even extra kapitaal aan shorts uit markt te tikken voor morgen.

Vanaf 2100 gewoon even 300 punter up haaks, om de shprts uit te tikken.
Pieter Vandewalle
0
Weten we meteen weer hoe de rest van de week er zal uitzien, nieuwe ATH's in zicht
Formule1-Fan
0
Waarzegster bij mens 1.5 week geleden dus niet wat hoij dacht tot nu toe.

walgelijk dit, wi moet d erekening betalen ja de andere generatie maar.
Nu moeten en mogen bankiers niet gestoord worden door angst, en wat ook, moeten elke dag geld maken en verdubbelen.
Dividend Collector
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 30 juni 2020 22:10:


Waarzegster bij mens 1.5 week geleden dus niet wat hoij dacht tot nu toe.

walgelijk dit, wi moet d erekening betalen ja de andere generatie maar.
Nu moeten en mogen bankiers niet gestoord worden door angst, en wat ook, moeten elke dag geld maken en verdubbelen.


Je kunt ook gewoon long gaan. Bespaart je een hoop ergernis?
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.