Detailhandel beleeft grootste groei in 14 jaar

Gepubliceerd op 30 juni 2020 06:42 | Reacties: 3

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in mei 8,2 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 50 procent meer omgezet.

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben ook in mei een divers effect gehad op de detailhandel. De winkels in doe-het-zelfartikelen noteerden opnieuw een recordstijging van de omzet. Daarentegen hadden de kleding- en schoenenwinkels weer te kampen met omzetdalingen, maar wel wat minder erg dan de recordverliezen in maart en april.

Ook de drogisterijen hebben een fractie minder omgezet dan een jaar eerder, aldus het statistiekbureau. De omzet van de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatie-artikelen groeide. Voor de vijfde maand op rij was de omzet van de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren hoger dan een jaar eerder. De recordgroei van april werd in mei nog eens overtroffen, zo zag het CBS.

De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen de opbrengsten met iets meer dan 10 procent aandikken. De omzet van de supermarkten lag daarbij 10,3 procent hoger dan een jaar eerder, die van de speciaalzaken 8,1 procent.

3 Posts
drooglegging
0
Online blijft keihard groeien.
De vraag naar logistieke hallen, betonnen blokkendozen wordt het nieuwe goud.
Monumentale A1 panden in dure winkelstraten die 40.000 euro per meter doen is over, alles gaat het centrum, de stad uit, complete winkelstraten zullen versneld leegvallen en braak komen te liggen.
Tot 8,00 euro parkeerkosten per uur is niet meer prettig, A1 speculanten staan aan de vooravond van zeer zware afschrijvingen, al met al waren het mooie jaren, maar das war einmal.

XXL supermarkten, gigantische bouwmarkten, kleding afhaal magazijnen, mega drugstores ver weg in de weilanden, aan de snelweg, 800 gratis parkeerplaatsen, compleet andere business modellen dus.

Tot 10x goedkopere woonlasten, het verrijken van doorgesnoven speculanten is ten einde gekomen, en niemand zag het aankomen, ik ook niet!
drooglegging
0
Kalverstraat, Nieuwendijk, Damrak, rustiger en rustiger.
De waanzinnige huren gaan keihard dalen, echt onbetaalbaar geworden.

Je FEBO hokje op het Damrak moet 28/9 met met 11 kassa/cash points non stop eten verkopen om de huurbaas te pleasen, stop daar nou toch mee.

Een dag heeft geen 28 uur, een week heeft geen 9 dagen, de Febo heeft geen 11 kassa-units, vraag 85% huurverlaging of zeg op, niemand kan hier meer exploiteren, op termijn zal dit een "Bijbel kiosk" worden, een onthaastingspunt voor figuren die net hun auto in de kelder hebben geparkeerd onder de NZVBW.Branco P
0
toch ergens een drankvoorraad weten te vinden, drooglegging? ;-)

In mei begon men weer flink geld uit te geven, zowel online als in de fysieke winkels. Afgelopen weekend kon je over de koppen lopen in de Nederlandse binnensteden... abnormaal druk. Met name de weg naar de kledingzaken is in juni ook weer gevonden. Juni, juli, augustus, zullen detailhandelsverkopen kennen die boven het 2019 niveau uit kunnen gaan komen. Inhaalslag geld uitgeven en meer geld daarvoor beschikbaar vanwege vakantie in eigen land.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.