Delivery Hero moet Zuid-Koreaanse bestelapp afstoten

Gepubliceerd op 28 december 2020 09:27 | Reacties: 4

JUST EAT TAKEAWAY (12:08)

80,580 -0,280 (-0,35%)

SEOUL (AFN) - Maaltijdbezorger Delivery Hero moet in Zuid-Korea van toezichthouders afstand doen van bestelapp Yogiyo. Alleen dan mag de 4 miljard dollar kostende overname van rivaal Woowa Brothers doorgaan.

Zuid-Korea is na China en de Verenigde Staten de grootste markt voor maaltijdbezorgers, en Yogiyo is daar de op één na belangrijkste bestelapp. De app van Woowa staat er op de eerste plaats. Van toezichthouder Korea Fair Trade Commission (KFTC) moet Delivery Hero nu binnen zes maanden zijn volledige belang in Yogiyo verkopen omdat anders het gezamenlijke marktaandeel veel te groot is.

Het is volgens kenners onduidelijk wat de beslissing voor de erg competitieve branche in Zuid-Korea en de noodzaak van de deal tussen Delivery Hero en Woowa zal betekenen. Ze wijzen er daarbij wel op dat als de app van Woowa in de boedel van Delivery Hero zit, ze nog steeds met afstand de grootste zijn. De app van Woowa bestrijkt namelijk zo'n 82 procent van de markt.

3 Posts
Freemoneyforever
2
Vreemd, dat ze hier Just Eat Takeaway koppelen, terwijl juist Prosus een aardig belang heeft in het met JET concurrerende Delivery Hero. Wel heeft Delivery Hero aandelen JET.....
RaWi
1
Idd vreemd. Indirect belang van Prosus in DH wordt bijna 10% meer waard, maar de koers wordt lager gezet doordat IEX Prosus lijkt te koppelen. Maar die hebben niets met elkaar van doen. Ik heb maar van de mogelijkheid gebruik gemaakt om Prosus met korting bij te kopen.
Obibo
1
Idd Rawi, als eind juni de jaarcijfers boekjaar 2020 - 2021 van Prosus bekend worden gemaakt zullen er velen spijt hebben dat ze nu onder de Eur. 90,- niet zijn ingestapt.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.