Besi ziet omzet flink stijgen door Chinese vraag

Gepubliceerd op 28 juli 2020 07:45 | Reacties: 2 | Onderwerpen: China 

BESI (29 okt)

34,640 0,000 (0,00%)

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) zag in het afgelopen kwartaal de vraag uit China duidelijk aantrekken. De toeleverancier aan de chipsector meldde bij de publicatie van de kwartaalcijfers een stijging van de omzet met 34 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020. Op jaarbasis groeiden de opbrengsten met 36 procent.

Het orderboek van het bedrijf is een kleine 15 procent kleiner geworden ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat komt volgens Besi door een lagere vraag naar geavanceerde mobiele toepassingen in het algemeen.

Onder de streep hield de onderneming een winst van 39,8 miljoen euro over. Dit betekende een stijging van 186 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Op jaarbasis viel de winst 110,6 procent hoger uit.

Besi schat in dat de omzet onder meer door seizoensinvloeden in het derde kwartaal tussen de 10 procent en 25 procent daalt ten opzichte van het tweede kwartaal. De onderneming is ook voorzichtig met zijn prognose vanwege de onzekerheid die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

2 Posts
CORE_Hagar
0
Nou nou, dat is wel wat zuinigjes verwoord als je je eigen doelstellingen overtreft qua zowel winst, omzet en margegroei, en wetende dat de benoemde verwachte daling vooral een gevolg zijn van normale seizoensinvloeden en sterke H1 cijfers... Bovendien heeft Besi de naam om voorzichtig te zijn in hun outlooks.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.