Luchtvaart waarschuwt voor negatieve impact coronavirus

Gepubliceerd op 28 februari 2020 08:50 | Reacties: 4 | Onderwerpen: luchtvaart 

Air France-KLM (09:38)

4,785 -0,146 (-2,96%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De luchtvaartsector wordt hard geraakt door de problemen rondom het nieuwe coronavirus. Kwam eerder Air France-KLM met een winstwaarschuwing voor het lopende kwartaal, nu waarschuwen ook easyJet en British Airways-moeder IAG, en Finnair voor negatieve gevolgen. De Italiaanse maatschappij Alitalia ziet zich genoodzaakt nog eens duizenden medewerkers tijdelijk op non-actief te zetten.

Vooral vliegreizen naar Italië zijn de laatste tijd minder in trek doordat het virus zich vooral in het noorden van het land snel verspreidde. Eerder gingen reizen naar China, waar het virus als eerste de kop opstak al goeddeels in de ban vanwege een verminderde vraag naar tickets.

De Britse prijsvechter easyJet, een van de grootste gebruikers van Schiphol, kampt met een dalende vraag naar vliegreizen naar Noord-Italië. Ook op andere routes is de reisdrift van consumenten minder. Daardoor zal het bedrijf een aantal vluchten uit het schema schrappen. Volgens de onderneming is nog niet te zeggen wat de impact van het virus op de financiële prestaties zal zijn.

IAG

IAG, dat ook het bedrijf achter onder meer Iberia en Aer Lingus is, waarschuwde voor de financiële gevolgen dit jaar. Eerder werden vluchten naar China geschrapt. Daar komen nu annuleringen van vluchten naar Italië bij. Over de impact op de resultaten liet IAG zich niet uit. Het Finse Finnair verlaagde zijn verwachtingen en ziet zich genoodzaakt in de kosten te snijden.

Alitalia, dat al 1175 werknemers tijdelijk naar huis had gestuurd, wil dat aantal opvoeren naar 4000. Daarover worden nu gesprekken met de bonden gevoerd. Die zeiden eerder al tegen dat plan te zijn.

Air France-KLM zei bij de publicatie van de jaarcijfers dat de problemen rond het virus een hap uit de operationele winst in het eerste kwartaal van dit jaar zouden nemen van 150 miljoen tot 200 miljoen euro. Ook bij KLM wordt bezuinigd om de impact van het virus het hoofd te bieden. Zo is er een vacaturestop, worden bepaalde investeringen uitgesteld en medewerkers worden verzocht vakantiedagen op te nemen. Dergelijke stappen kondigden ook Lufthansa en easyJet aan.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lepre Chaun
0
Vive tu vida positivamente
0

Stop de onnodige en onzinnige paniek!!
CORONAVIRUS, PANDEMIE EN VACCINATIE
door C.F. van der Horst

Er is een nieuwe stam van het Coronavirus ontdekt. Het heeft de (voorlopige) naam 2019-nCoV. In de pers worden we dagelijks op de hoogte gehouden hoeveel slachtoffers het gemaakt heeft. Het nieuws wordt, na SARS, MERS en het zikavirus, als een nieuwe pandemie gebracht. Nieuwe vaccinaties zouden dringend noodzakelijk zijn. “Een corona-vaccin komt eraan (maar of het op tijd is, weet niemand)”, schreeuwt een kop van de Volkskrant op 27 januari 2020. Deze tekst en soortgelijke alarmerende berichten roepen beelden terug van de ophef over de gevaren van de Mexicaanse griep, waardoor de Nederlandse regering 34 miljoen vaccins (€ 7,20 per stuk) kocht — naar later bleek volkomen onnodig.


GESPONSORDE PANDEMIE

Ten tijde van de Mexicaans griep (2010) verscheen in het Duitse arznei-telegramm een artikel met de titel De gesponsorde pandemie – de WHO en de Mexicaanse griep. De twijfelachtige rol van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werd daarin belicht. Ook het Britse artsenblad The BMJ was kritisch op het WHO-beleid en het gebrek aan transparantie: “De belangrijkste wetenschappers die de Wereldgezondheidsorganisatie adviseren over de planning van een grieppandemie hadden betaald werk verricht voor de farmaceutische bedrijven die baat hadden bij de adviezen die ze aan het voorbereiden waren.”
In het boek Dodelijke leugens – artsen en patiënten misleid kunt u uitgebreid lezen over o.a. belangenverstrengeling van artsen, adviesorganen en de WHO en wat de gevolgen daarvan zijn voor uw gezondheid. Is daarvan ook nu bij dit nieuwe virus sprake en gaat het weer om een gesponsorde pandemie?
Robin2020
0
Het is een geplande crash mensen !

Er is het geneesmiddel tegen het corona virus : choloquine en is al op de markt !!!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.