AEX-index toont bescheiden herstel van koersval

Gepubliceerd op 28 januari 2020 15:57 | Reacties: 8

AEX (17:04)

540,16 -5,52 (-1,01%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht omhoog, na de forse koersval een dag eerder toen de vrees voor de economische impact van het nieuwe coronavirus voor zware verliezen op de financiële markten zorgde. Ook elders in Europa waren plussen te zien. Op het Damrak werd het aandeel Philips lager gezet na een kwartaalupdate van het zorgtechnologieconcern.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,3 procent hoger op 600,43 punten. De hoofdindex zakte een dag eerder voor het eerst sinds 12 december onder de 600 puntengrens. De MidKap daalde 0,2 procent tot 911,72 punten. Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,6 procent.

In China is het aantal doden door het coronavirus gestegen naar 106. Het aantal besmettingen is opgelopen tot meer dan 4500 mensen. In Europa is het virus na Frankrijk nu ook opgedoken in Duitsland. Rusland heeft de grens met China gesloten vanwege het virus.

Belangstelling

Philips was de grootste daler in de AEX met een min van 2,9 procent na tegenvallende resultaten over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf zette tevens zijn divisie voor huishoudelijke apparaten in de etalage. Topman Frans van Houten denkt dat er veel belangstelling zal zijn voor het onderdeel. Staalconcern ArcelorMittal voerde de stijgers aan met een winst van 2 procent.

De vastgoedbedrijven Unibail-Rodamco-Westfield en Eurocommercial Properties zakten tot 4 procent na adviesverlagingen door UBS. Wereldhave (min 6,5 procent) noteerde ex dividend.

Omkopingszaak

In Frankfurt verhoogde de Duitse softwarereus SAP zijn winstverwachting voor 2020 na solide kwartaalcijfers. Het aandeel daalde desondanks ruim 2 procent. Swedbank steeg 7 procent in Stockholm. De door een witwasschandaal getroffen Zweedse bank zag de winst afgelopen kwartaal minder sterk dalen dan verwacht. Airbus klom 0,7 procent in Parijs. De vliegtuigbouwer heeft een akkoord bereikt met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten over een schikking in een omkopingszaak.

De euro was 1,1001 dollar waard tegen 1,1019 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent in prijs tot 53,06 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 58,96 dollar per vat.

8 Posts
Robin2020
0
Gisteren schreef ik al dat grote kans we vandaag het virus vergeten en we gaan sluiten met een winst van rond de 1,8%

Het is steeds voorspelbaarder. De ene keer gaan we hard omlaag omdat de handelsdeal nog ver weg is, de volgende dag maken we weer een deel van dat verlies goed en zeggen we de beurs laat de handelsdeal even links liggen. dat gaat zo maanden door en nu doen we weer hetzelfde met het virus.

In werkelijkheid is het niet meer dan een afleidingsmanoeuvre van de werkelijke feiten.

De werkelijke feiten zijn het onbeperkt printen van meer waardeloos geld om de schulden door te kunnen rollen. Ook Deutsche bank moet overeind gehouden worden met meer Repro geld.
De wereldschulden zijn de laatste 10 jaar meer gestegen dan de 100 voorgaande jaren.
De werkelijke inflatie is vele malen hoger als je tenminste je ogen open hebt. Huizenprijzen, huren, Beurzen, kunst en zeldzame oude wagens zijn enorm in waarde gestegen.
Ga de statistieken eens nakijken dan zal je zien dat Nederland al jarenlang de allerhoogste inflatie heeft. Dat is ook waarom mensen niets voelen van die belastingverlagingen.
Alle indexen dalen al vele jaren. Bekijk de Baltic Dry Index wat alles verteld over de wereldhandel. Die stond 1-5-2008 op 11552 punten NU staat hij op een zielige 546 punten. Dat is 11000 lager terwijl de beurs 1-5-2008 op 475 punten stond !!

Het enige wat stijgt is het geld printen met gevolg stijgende beurzen maar dit alles heeft totaal niets te maken met meer omzet en winst maar alleen met meer gratis geld. Het hele systeem is verziekt en gemanipuleerd en het is wachten tot die ene kogel van het Russisch roulette afgevuurd word.
FairValue
0
De draai komt door de VS maar wat die draai nu veroorzaakt heeft??? Volgens mij helemaal niets. En we doen niet of alles wat we gisteren dachten nooit is geweest. Heel vreemd allemaal.
Kaviaar
0
Oppassen geblazen. Het virus is er nog steeds en er kunnen wereldwijd meer mensen besmet zijn, wat pas later bekend wordt i.v. incubatietijd. Er is sinds gisteren niets veranderd, want er is geen vaccin en het aantal doden blijft oplopen. Er zijn nog heel veel mensen besmet.

De Republikeinen krijgen het steeds moeilijker verkoopbaar om geen extra bewijs te laten leveren. Ik denk dat er steeds meer Republikeinen extra bewijs willen om straks een goed besluit te kunnen nemen. Bolton kan met zijn uitspraak de leugenaarsbende, keihard raken. Midden in het gezicht. Eens kijken of ze nog allemaal achter hun grandioze leider blijven staan. Ik voorspel dat er meer bewijs gaat komen en dat daarmee de afzetting van Trump heel dichtbij is.
Hilkenbrook13
0
Matthijs1975
0
Ik ben wel heel benieuwd wat er gaat gebeuren als in China de beurzen weer open gaan maandag. Het zou me niet verbazen als ze daar tussen de 5 en 10% naar beneden gaan.
Hilkenbrook13
0
Stelt niets voor op de totale bevolking van China, zwaar overdreven reacties.
Men is goed bezig om escalatie te voorkomen, roeien met de riemen die men heeft.
Kaviaar
0
quote:

Hilkenbrook13 schreef op 28 januari 2020 17:20:


Amerikaanse beurs raast al weer omhoog.


De Yanks hebben slaapkapjes op...
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.