RELX groeit gestaag door

Gepubliceerd op 27 juli 2017 08:27 |

RELX (25 sep)

18,955 +0,425 (+2,29%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier RELX blijft gestaag groeien. Het bedrijf zag zowel de omzet als de winst stijgen. Daarbij presteerde het concern beter dan kenners hadden voorzien.

Bij alle onderdelen van de RELX was sprake van een opleving. De vooruitgang bij de divisie Risk & Business Analytics sprong met een omzetgroei van 8 procent het meest in het oog.

De onderliggende omzet van RELX steeg met 4 procent tot 4,3 miljard euro. De operationele winst viel met ruim 1,3 miljard euro circa 5 procent hoger uit. RELX profiteerde onder meer van kostenbesparingen. Inclusief het effect van overnames, het afstoten van onderdelen en wisselkoerseffecten viel de operationele winst 15 procent hoger uit.

Omzetgroei

Verder trok RELX de portemonnee voor digitalisering en de lancering van nieuwe producten en diensten. Daardoor vielen de onderliggende operationele kosten 3 procent hoger uit dan een jaar eerder. Ook de verschuiving van print naar elektronisch was goed zichtbaar. Print was goed voor een tiende van de opbrengsten. Dat was tien jaar geleden nog 50 procent. Vorig jaar kwam 88 procent van de opbrengsten uit print.

Bij de divisies Legal en Scientific, Technical & Medical was sprake van een onderliggende omzetgroei van 2 procent. Exhibitions zag deze opbrengsten met 6 procent stijgen.

Marktvooruitzichten

Volgens topman Erik Engstrom zijn de marktvooruitzichten voor het bedrijf ongewijzigd. Hij voorziet voor het hele jaar een verdere stijging van de omzet en winst. RELX kondigde aan in de tweede jaarhelft 200 miljoen pond aan aandelen in te kopen. Deze komt bovenop de 500 miljoen pond die het bedrijf in de eerste jaarhelft aan aandelen inkocht.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.