Veel fitnessclubs Basic-Fit weer dicht in Frankrijk en België

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 08:32 | Reacties: 8 | Onderwerpen: België  Frankrijk 

Basic-Fit (09:43)

34,200 -0,800 (-2,29%)

AMSTERDAM (AFN) - De uitbater van fitnessclubs Basic-Fit heeft veel sportscholen in Frankrijk en België weer moeten sluiten vanwege de sterke opleving van het aantal coronabesmettingen in die landen. Het bedrijf zegt verder de bouw van nieuwe clubs voorlopig uit te stellen onder druk van de pandemie.

Volgens Basic-Fit zijn in Frankrijk momenteel 353 clubs tijdelijk gesloten en in België 109 vestigingen. Er zijn nu in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje nog wel 446 sportscholen van Basic-Fit open. Het totaal aantal clubs van de keten was eind september 902. Dat zijn er 150 meer dan een jaar eerder. In oktober kwamen er nog zes clubs bij waarmee het totaal steeg tot 908.

Het bedrijf zegt dat clubs die bijna afgebouwd zijn de komende tijd zullen worden opgeleverd, maar dat daarna even pas op de plaats wordt gemaakt met de bouw van nieuwe locaties. Momenteel wordt gebouwd aan 53 clubs. Dit jaar moeten nog vijf vestigingen worden opgeleverd en de rest in het eerste kwartaal van volgend jaar. De doelstelling voor 1250 clubs in 2022 blijft overeind.

Bevriezing lidmaatschapsbetalingen

Basic-Fit telt nu 2,25 miljoen leden, wat een stijging van 6 procent op jaarbasis is. Volgens de onderneming kwamen er veel nieuwe leden bij na de heropening van clubs in juni en juli. De omzet in de eerste negen maanden van dit jaar zakte met 14 procent tot 318,2 miljoen euro. Dat kwam door de sluiting van clubs tijdens de lockdown eerder dit jaar.

Het bedrijf heeft leden van Franse en Belgische clubs die tijdelijk zijn gesloten een bevriezing van lidmaatschapsbetalingen geboden. Volgens het bedrijf hebben daar nu ongeveer 110.000 leden gebruik van gemaakt.

Topman René Moos zegt dat alle mogelijke hygiënemaatregelen zijn genomen om veilig te kunnen sporten in de clubs van Basic-Fit en dat het bedrijf samenwerkt met overheden in de strijd tegen corona. De financiële positie van de onderneming is sterk, aldus Moos. De focus zal voorlopig liggen op kostencontrole en kasstroom, zegt de topman.

14 Posts
Makita
0
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
Jemoetwat
0
quote:

Makita schreef op 26 oktober 2020 08:45:


PostNL is het covid19 stock wat nog fors ondergewaardeerd is. EUR4,50+ in de maak. EPS gaat naar 30 cent dit jaar, volgend jaar hoger met sandd synergie die dan indaald.

Jij overal met je PostNL propaganda. Dit gaat over een ander bedrijf.
Happy
3
quote:

Geronimo schreef op 26 oktober 2020 08:47:


Prachtig koopmoment van een prachtig bedrijf


Zou even de Nederlandse lockdown afwachten. Kopen op een 18 - 19 euro lijkt mij leuker.
Beursplein 5
0
quote:

Makita schreef op 26 oktober 2020 08:45:


[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]


Bpost heeft een lagere k/w-verhouding en een hoger dividend.
Bovendien heeft Bpost een internationale pakket- en e-commerce divisie.
Makita
0
quote:

Jemoetwat schreef op 26 oktober 2020 08:49:


[...]
Jij overal met je PostNL propaganda. Dit gaat over een ander bedrijf.

Ik heb vorige week een hometrainer laten bezorgen anders, met....
Dorro
1
Door de beperkte capaciteit en tijden is het bij de Basic fits in de Randstad bijna onmogelijk om een plek te boeken. Bij heel wat clubs zit alles al helemaal volgeboekt.

Zelfs de 24/7 clubs zijn moeilijk te boeken en moet je echt 48h van te voren boeken. Ook daar zie je de timeslots tot 23h en zelfs tot in de nacht 01:00-02:00 helemaal vol zitten. Dit gaat ook heel wat mensen irriteren wat gaat leiden tot opzeggingen en bevriezingen voor de clubs die wel open blijven.

Ik denk ook dat een Nederlandse lockdown er aan zit te komen. En denk dat dit aandeel nog wel zal dippen tot in de 16-18 euro regio....
Stock-King24
2
Tja, deze gaat nog wel onderuit de komende weken. Zeker als in NL ook de maatregelen iets strenger worden.

Daarnaast waardeloze reviews van klanten, met name over de service . nl.trustpilot.com/review/www.basic-fi...

Dus enerzijds lock-down issues, anderzijds de service niet helemaal op orde.
Cheffers
1
Zakken zakken zakken, ik vul m'n positie wel lekker aan.

De customer service moet Basic Fit wel écht iets aan doen: toen ik klant werd direct ondervonden...
Blenheim
1
quote:

Stock-King24 schreef op 26 oktober 2020 09:32:


Tja, deze gaat nog wel onderuit de komende weken. Zeker als in NL ook de maatregelen iets strenger worden.

Daarnaast waardeloze reviews van klanten, met name over de service . nl.trustpilot.com/review/www.basic-fi...

Dus enerzijds lock-down issues, anderzijds de service niet helemaal op orde.


Het heet BASIC-fit, kortom veel voor weinig, een prijsvechter. Als je dan heel veel service verwacht heb je jezelf niet goed geïnformeerd. Dat gebeurt natuurlijk, ook dat mensen er dan online over gaan klagen . Dat zegt niet dat het business model of de operational execution niet klopt. Jouw conclusie is daarmee wat kort door de bocht. Ik zeg oppikken zover mogelijk onder de € 20.
lost
0
Mooie koopkans, juist nu. Tuurlijk, de omzet zal verder dalen met BE en FR clubs op slot, en wellicht ook in Nederland straks, maar dat is goeddeels al ingeprijst. Het gaat erom of de leden blijven, en dat doen ze. Sterker nog, het ledenaantal groeit ondanks de sluitingen. Basic-Fit is een verborgen corona-aandeel. Veel andere sportscholen vallen om terwijl meer mensen de behoefte voelen om bezonder te leven. Koren op de molen van Basic-Fit.
Stock-King24
1
Heb je de reviews in mn linkje gelezen? Tuurlijk verwacht je een mindere service, alleen voorbeelden dat er gewoon geen contact te krijgen is, reserveringsapp niet werkt, dubbelle afschrijvingen ect.. Maar met name de vele reviews die aangeven dat abonnement niet op te zeggen zijn zorgelijk, schijnbaar zijn er dus een hoop klanten die willen opzeggen maar dat lukt vervolgens niet. Dit kan zorgen voor 'mooiere' cijfers mbt abonnees dan daadwerkelijk het geval is. Alles voor de bune (lees aandeelhouders).
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.