KPN zakt op lager Damrak | Eurobench.com

KPN zakt op lager Damrak

Gepubliceerd op 25 jun 2019 om 09:12 | Reacties: 5

AEX (13:20)

577,080 +1,870 (+0,33%)

KPN (13:04)

2,927 -0,003 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel KPN werd dinsdag lager gezet op het Damrak, na de verrassende aankondiging van het vertrek van de topman van het telecomconcern. Het beurssentiment in Europa was licht negatief. De oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran bleven boven de markt hangen. Daarnaast werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan zal worden gehouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de min op 558,46 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 770,78 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,4 procent.

KPN was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van ruim 2 procent. Topman Maximo Ibarra vertrekt per 30 september bij het telecomconcern. Het vertrek heeft volgens het bedrijf niets te maken met de grote netwerkstoring op maandag, waardoor noodnummers lange tijd niet bereikbaar waren. Volgens KPN liggen "dringende familiaire redenen" ten grondslag aan zijn beslissing. Verfconcern AkzoNobel voerde de stijgers aan met een winst van 0,5 procent.

Verdampen

Op de lokale markt zag Beter Bed bijna 34 procent aan beurswaarde verdampen. De beddenverkoper stapt mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord, dat kampt met de naweeën van een gifschandaal. Volgens Beter Bed duurt het herstel langer dan verwacht, wat zorgt voor liquiditeitsproblemen. Het bedrijf praat daar momenteel over met zijn banken.

Capgemini steeg ruim 5 procent in Parijs. Het Franse automatiserings- en digitale adviesbedrijf neemt de Franse industrieel dienstverlener Altran Technologies over in een deal ter waarde van 3,6 miljard euro.

De euro was 1,1392 dollar waard, tegen 1,1394 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 57,81 dollar. Brentolie daalde 0,4 procent in prijs tot 64,63 dollar per vat. De goudprijs steeg naar het hoogste peil in zes jaar.

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RSIman
0
jeron
0
up en down
0
Als iemand vertrekt in een bedrijf dan is het alsof de wereld vergaat en maken speculanten gebruik van de verkoopangst van veel beleggers Natuurlijk blijft dit voornemen van die man meteen een ramp voor de koers KPN Dat gebeurt ook bij vele andere ondernemingen zo maar je verstand erbij houden en even er niet naar omkijken is de beste optie Je kunt ook meegaan in de koopgolf die vandaag zich meerdere malen gaat voordoen,,,, want dan maak je mooie ritjes al is dat maar een paar centen per aandeel KPN tenminste als je tevreden bent met je winst,,,, in deze paniek aanval!!!!!
suske wiet
0
En maar vertrekken met een hoop geld in de zak .
Zo kennen we KPN al jaren en jaren .
Een pure schande .
De stoelendans gaat maar verder .
up en down
0
quote:

suske wiet schreef op 25 jun 2019 om 09:41:


En maar vertrekken met een hoop geld in de zak .
Zo kennen we KPN al jaren en jaren .
Een pure schande .
De stoelendans gaat maar verder .
Ja dat gaat zo bij ieder bedrijf Ad scheepb. was er ook al een bij KPN??? de bezem erdoor halen en wegwezen met het geld dat hij er aan overhield!!!!! Maar het bedrijf KPN gaat gewoon verder met of zonder,,,,,, topman?????? De gewone werknemer die wordt gewoon ontslagen als ie er geen zin meer in heeft of overbodig wordt,,,,, Bij postnl daar zijn niet zo snel van de overbodige vaste werknemers af en die kosten veel geld om in dienst te moeten houden Maar daarvoor is Postnl dat ook koninklijk!!!!!!
Johannes Servatius
1
quote:

up en down schreef op 25 jun 2019 om 09:47:


[...] Ja dat gaat zo bij ieder bedrijf Ad scheepb. was er ook al een bij KPN??? de bezem erdoor halen en wegwezen met het geld dat hij er aan overhield!!!!! Maar het bedrijf KPN gaat gewoon verder met of zonder,,,,,, topman?????? De gewone werknemer die wordt gewoon ontslagen als ie er geen zin meer in heeft of overbodig wordt,,,,, Bij postnl daar zijn niet zo snel van de overbodige vaste werknemers af en die kosten veel geld om in dienst te moeten houden Maar daarvoor is Postnl dat ook koninklijk!!!!!!


Merkwaardig gebruik van leestekens. Hoogstirritant eigenlijk.
Stephan010
0
quote:

up en down schreef op 25 jun 2019 om 09:47:


[...] Ja dat gaat zo bij ieder bedrijf Ad scheepb. was er ook al een bij KPN??? de bezem erdoor halen en wegwezen met het geld dat hij er aan overhield!!!!! Maar het bedrijf KPN gaat gewoon verder met of zonder,,,,,, topman?????? De gewone werknemer die wordt gewoon ontslagen als ie er geen zin meer in heeft of overbodig wordt,,,,, Bij postnl daar zijn niet zo snel van de overbodige vaste werknemers af en die kosten veel geld om in dienst te moeten houden Maar daarvoor is Postnl dat ook koninklijk!!!!!!Wat is er mis mee met de bezem erdoor halen en zakken vullen ?
Ik zou het ook doen.
up en down
0
quote:

Stephan010 schreef op 25 jun 2019 om 10:35:


[...]


Wat is er mis mee met de bezem erdoor halen en zakken vullen ?
Ik zou het ook doen.
het ligt er maar aan of je mens bent of een hongerige geldwolf!
up en down
0
quote:

Johannes Servatius schreef op 25 jun 2019 om 10:15:


[...]

Merkwaardig gebruik van leestekens. Hoogstirritant eigenlijk.
Ook last van de warmte!?
Brievenbus
0
Citaat: Het aandeel KPN werd dinsdag lager gezet op het Damrak,

Dat gebeurt toch niet vaak, dat er gewoon de waarheid over de beurs te lezen is in het nieuws!
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.