Wall Street sluit overwegend hoger

Gepubliceerd op 25 maart 2020 21:37 | Reacties: 1

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend gesloten. De historische winst van een dag eerder op Wall Street kreeg voor de Dow-Jonesindex en de S&P 500 een passend vervolg. Alleen de Nasdaq eindigde in het rood. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

De Dow-Jonesindex sloot 2,4 procent hoger op 21.200,55 punten. Een dag eerder won de leidende index 11 procent, wat de grootste eendaagse stijging betekende sinds 1933. De brede S&P 500 klom 1,2 procent tot 2475,56 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent tot 7384,30 punten.

Het Witte Huis bereikte na lang onderhandelen eindelijk een akkoord met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit. Er wordt nu alleen nog gesteggeld over de woordkeuze in een maatregel over werkloosheidsuitkeringen.

Winnaars

Onder meer luchtvaartbedrijven, casino-uitbaters en cruisemaatschappijen stonden bij de winnaars. De coronacrisis heeft er bij die sectoren in het bijzonder hard ingehakt. American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts noteerden plussen tot 23,3 procent.

Facebook (plus 3 procent) deed het minder goed. De techreus kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu bedrijven voorzichtiger worden met het doen van uitgaven.

Apple

Ook Apple leverde in na berichtgeving dat een iPhone die 5G-netwerken ondersteunt enkele maanden wordt uitgesteld. Het aandeel speelde al zijn winst van de dag kwijt en sloot 0,6 procent in de min. Apple trok ook andere techfondsen mee omlaag.

Verder was er aandacht voor Nike (plus 9,2 procent) dat met beter dan verwachte kwartaalresultaten kwam, geholpen door de onlinebestedingen van klanten. Een groot deel van de winkels is dicht. In China zijn winkels al wel weer open.

Boeing

Boeing werd haast een kwart meer waard. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX uiterlijk in mei kan worden hervat.

De euro was 1,0887 dollar waard, tegen 1,0834 dollar bij het slot van de Europese bedrijven een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,1 procent meer op 24,51 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder op 27,60 dollar per vat.

2 Posts
Alexander
0
Natuurlijk Amerika weer hoger terwijl de WHO een diepe recessie voorspelt die nog dieper zal zijn dan financiele crisis van 2008. Hoe langer Amerika stijgt, hoe heftiger de val zeer binnenkort!
Ruud100
2
quote:

Alexander schreef op 25 maart 2020 22:37:


Natuurlijk Amerika weer hoger terwijl de WHO een diepe recessie voorspelt die nog dieper zal zijn dan financiele crisis van 2008. Hoe langer Amerika stijgt, hoe heftiger de val zeer binnenkort!


Ach er wordt nu $ 2.000 miljard gratis uitgedeeld om een beurscrash te voorkomen.

Dus die heftige val komt echt niet binnenkort.
Wanneer het er ook maar een klein beetje op lijkt dat die heftige val waar jij het over hebt begint wordt er nog eens $ 3.000 miljard gratis uitgedeeld, of indien nodig $ 4.000 miljard.

De goudstandaard loslaten was al een geweldige vondst.
Maar nog veel belangrijker is het besluit om fysiek geld te vervangen door digitaal geld.

Reken maar eens uit hoe groot een gebouw zou moeten zijn om $ 2.000 miljard in biljetten van 50 dollar op te slaan. En hoe lang je bijv 100 drukpersen zou moeten laten draaien om de biljetten te produceren.

Dat probleem hebben we dus niet meer nu we overstapt zijn op digitaal geld. Daarvan kun je in milliseconden net zoveel bijmaken als je wilt.

En dat gaat goed tot mensen het vertrouwen in digitaal geld verliezen, maar zolang ze er nog iets mee kunnen kopen (digitale aandelen!! kun je er ook net zoveel van maken als je wilt) zal dat niet gebeuren
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.