VVD vraagt om opheffen beursnotering Bever Holding

Gepubliceerd op 24 september 2020 20:45 | Reacties: 7

Bever (30 okt)

4,680 -0,080 (-1,68%)

WASSENAAR (AFN) - Ligt het aan de VVD, dan verdwijnt vastgoedfonds Bever Holding van de beurs. Volgens de politieke partij maakt het bedrijf zich schuldig aan chantagepraktijken. Het fonds zou bewust monumenten laten verkrotten omwille van grondposities, zo benadrukt de VVD in Kamervragen.

Aanleiding voor de vragen is een eerdere reportage in het Financieele Dagblad waarin kritische kanttekeningen werden gezet bij het bedrijfsmodel van Bever. In het artikel wordt gemeld dat Bever bewust panden zou verwaarlozen zodat gemeenten grotere bedragen op tafel leggen voor de 'redding' van een pand.

De VVD wil weten of het mogelijk is om vennootschappen van de beurs te weren als hun activiteiten "rechtstreeks ingaan tegen elk maatschappelijk belang". Ook zouden ministers bij dit soort praktijken moeten ingrijpen.

Volgens het FD is ook de VVD Wassenaar het beu. Fractievoorzitter Laurens van Doeveren stuurde donderdag een brandbrief over Bever Holding aan Euronext-baas Simone Huis in 't Veld. Bever wilde tegenover de krant niet te kunnen reageren op dit moment.

Bever werd door Euronext eerder op het strafbankje gezet omdat het bedrijf nog steeds op zoek is naar een accountant voor de controle van de jaarrekening over 2019.

9 Posts
Noyby
1
goh VVD toch, klinkt wel als de SP of groenlinks. Zitten er geen vrindjes in het bestuur?
Bertpeer
1
De VVD heeft een goed punt.
Maar liefst alle melkers aanpakken.
Of anders kraken en Robin hood toestaan.
ramp 2017
1
Deden ze dat maar met de kinderhandelaren van jeugdzorg , bewust met leugens kinderen uit huis plaatsen wantbis 100,000 per kind per plaatsing omzet ..
Krentenmenten
0
Wat ‘n onzin. Bescherming van monumenten heeft uitsluitend zin als de economische onderbouwing haalbaar is. En als de politiek dat niet wil, dan moeten ze portemonnee trekken en het maatschappelijk motiveren waarom het zinvol vinden om de portemonnee trekken om de monumenten naar zich toe te trekken.... vaak zijn partijen al 10-tallen met elkaar in de clinch. Of men ook zo grote broek aan trekt als het vriendje van Poetin betreft,....dat betwijfel ik ten zeerste.... om een van
die Genoemde redenen heb ik weinig vertrouwen in de goede afloop. Ofschoon ik niks maar helemaal niks heb met Bever Holding.
A 's
0
wiegveld
0
Interessante gedachte van de VVD. Maar welk probleem lost dit op voor de verkrotting?
BEVER blijft ook zonder beursnotering een bedrijf en eigenaar.
erjee-ff
0
quote:

wiegveld schreef op 25 september 2020 10:17:


Interessante gedachte van de VVD. Maar welk probleem lost dit op voor de verkrotting?
BEVER blijft ook zonder beursnotering een bedrijf en eigenaar.

Het is verkiezingstijd.

Helaas zijn dit soort signalen, en ook signalen rondom bijvoorbeeld inperking van aandeelhoudersrechten, vertrekboetes, gebrek aan accountants voor kleinere (al dan niet beursgenoteerde) vennootschappen en ga zo maar allemaal indicatoren dat de politiek daadwerkelijk en collectief gelooft in een almachtige en feilloze overheid die alles kan en wil regelen voor de mensen in Nederland.

In dit land maakt de overheid nu al meer dan 50% van het BBP uit... schijnbaar zien politici voor zich dat het nog meer moet worden. Op naar de technocratische dictatuur...
Chimpie
0
Interessante gedachte. Als je je enigszins inleest over de handelswijze van Bever kom je tot de conclusie dat ethiek zeker niet op de eerste plaats staat bij dit bedrijf. Natuurlijk is het zonde dat mooie gebouwen verloederen omdat de eigenaar geen onderhoud pleegt, en zeker als dit het (perverse) verdienmodel van een bedrijf lijkt te zijn is er iets mis.
De vraag is natuurlijk of de overheid hier iets moet doen: hoe belangrijk vinden wij het dat Rijksmonumenten blijven bestaan? En moet de overheid eigenaren kunnen dwingen tot onderhoud hiervan? Schijnbaar is dit laatste nog niet mogelijk en probeert men nu een andere manier om Bever te 'dwingen' om hun handelwijze te veranderen. Heiligt het doel de middelen? Geen idee, want waar ligt de grens van handelswijzen die ingaan tegen het maatschappelijk belang? Het staat mijns inziens als een paal boven water dat wat Bever doet, geen waarde toevoegt aan de maatschappij. Maar hoe en of we dit moeten aanpakken is een andere, lastig te beantwoorden vraag.
erjee-ff
0
quote:

Chimpie schreef op 25 september 2020 11:18:


Het staat mijns inziens als een paal boven water dat wat Bever doet, geen waarde toevoegt aan de maatschappij. Maar hoe en of we dit moeten aanpakken is een andere, lastig te beantwoorden vraag.

Het lijkt me aan de aandeelhouders van Bever om zich hier een mening over te vormen en het bestuur (en de RVC) daar op aan te spreken.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.