'Interessante kleine overname Basic-Fit' | Eurobench.com

'Interessante kleine overname Basic-Fit'

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 09:27 |

Basic-Fit (16 aug)

27,900 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De overname van Fitland door Basic-Fit is een interessante, maar relatief kleine aankoop door de beursgenoteerde uitbater van fitnesscentra. Dat schrijven analisten van KBC Securities, die vinden dat de overname wel past binnen de ambitie van Basic-Fit om marktleider te zijn in zijn belangrijkste markten. Ook is het positief dat Basic-Fit behalve naar uitbreiding op eigen kracht, blijft kijken naar overnamedeals.

Bij Fitland, dat sportscholen in het midden- en hogere segment heeft, stokte volgens KBC de groei de laatste tijd. De keten heeft volgens de kenners ongeveer 45 miljoen euro gekost. Basic-Fit zal zo'n vijf vestigingen van Fitland, die zich in het hogere segment bevinden, van de hand doen. Het geld dat die verkopen opbrengen, hebben de kenners niet in de prijs verwerkt. De overname van Fitland levert Basic-Fit ongeveer 8 procent meer omzet op.

KBC bevestigt zijn koop-advies voor Basic-Fit met een koersdoel van 35 euro. Het aandeel van de uitbater van fitnesscentra stond woensdag rond 09.20 uur 1,1 procent hoger op 31,65 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.