Brunel keldert op rood Damrak

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 09:17 | | Onderwerpen: detachering 

AEX (03 jul)

568,63 -2,12 (-0,37%)

Brunel (03 jul)

6,290 +0,050 (+0,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Brunel ging woensdag in de uitverkoop op het Damrak na een winstalarm van de detacheerder. De Europese beurzen deden een stap terug in afwachting van verdere ontwikkelingen rond de brexit. Beleggers verwerkten daarnaast een stroom van kwartaalberichten, waaronder die van de AEX-bedrijven Heineken en AkzoNobel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent lager op 573,44 punten. De MidKap daalde ook 0,5 procent, tot 856,16 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,6 procent. Londen noteerde 0,1 procent hoger.

Brunel kelderde 20 procent bij de kleinere bedrijven. De detacheerder kwam niet alleen met een winstwaarschuwing maar liet ook weten de stekker te trekken uit zijn onderdeel Brunel Industrial Services in Texas, dat verlieslatend was.

ASML

Chipmachinemaker ASML zakte 1,7 procent, na een tegenvallend kwartaalbericht van de Amerikaanse chipmaker Texas Instruments en was de grootste daler in de AEX. AkzoNobel (plus 0,1 procent) behoorde tot de schaarse stijgers. De verfproducent voerde afgelopen kwartaal de winst met een bijna een kwart op, vooral dankzij kostenbesparingen. Ook gaat Akzo meer eigen aandelen inkopen.

Heineken verloor 1,6 procent. De bierbrouwer ziet aanhoudende wisselvalligheid bij de verkopen in een aantal markten waar het actief is en heeft zijn winstverwachting aangescherpt. Takeaway daalde 1 procent. Het maaltijdbestelbedrijf blijft achter zijn voorgenomen fusie met het Britse Just Eat staan. Techbedrijf Prosus mengde zich dinsdag in de strijd rond Just Eat met een hoger bod op het Britse bedrijf.

Koersen

SwedBank zakte 3,7 procent in Stockholm. De door witwaskwesties geplaagde Zweedse bank zag de winst afgelopen kwartaal flink dalen. Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB klom ruim 3 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers. Het Franse supermarktconcern Carrefour zag de verkopen in het derde kwartaal verder stijgen en won 1,1 procent.

De euro was 1,1123 dollar waard, tegen 1,1143 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 54,11 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 59,44 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.