Chipbedrijven dalen op Japanse beurs

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 08:09 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Japan 

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, is de aandelenbeurs woensdag licht hoger geëindigd. De Japanse chipbedrijven stonden onder druk na een tegenvallend kwartaalbericht van de Amerikaanse chipmaker Texas Instruments. Verder bleef de blik gericht op Europa, waar de brexit opnieuw lijkt te worden uitgesteld na een nederlaag van de Britse premier Boris Johnson in het Lagerhuis.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 22.625,38 punten. De toeleveranciers aan de chipsector Rohm en Tokyo Electron verloren tot 4,1 procent. De zwakke vooruitzichten van Texas Instruments voor het lopende kwartaal wakkerde de zorgen aan over het herstel van de wereldwijde vraag naar chips.

SoftBank, een zwaargewicht in de Nikkei, daalde 2,5 procent. De Japanse techinvesteerder pompt nog eens miljarden in WeWork, de aanbieder van kantoorwerkruimtes die in de problemen raakte in aanloop naar een uiteindelijk afgeblazen beursgang. Daarmee loopt het belang van SoftBank op tot 80 procent. De waardering van WeWork is het door het reddingsplan met miljarden gekelderd.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de min. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,8 procent, na berichten dat China werkt aan een vervanging van de leider van Hongkong Carrie Lam, die onder zware druk staat door massale protesten in de stad. De Kospi in Seoul verloor 0,4 procent. LG Display daalde ruim 2 procent voorafgaand aan de kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse schermenmaker. De All Ordinaries in Sydney bleef vrijwel onveranderd.

3 Posts
Knight V
0
Ehhh ?????? Weer tegenvallende cijfers voor Texas ????....

Gaat het nu wel voor de wind met de chip industrie of krijgen we weer malaise.

Ze weten ook niet meer wat de markt doet. Hondsdol van AFN berichten.
Happy
0
quote:

Knight V schreef op 23 oktober 2019 08:19:


Ehhh ?????? Weer tegenvallende cijfers voor Texas ????....

Gaat het nu wel voor de wind met de chip industrie of krijgen we weer malaise.

Ze weten ook niet meer wat de markt doet. Hondsdol van AFN berichten.

Bedrijvigheid neemt mondiaal af. Lijkt mij logisch dat de chipmarkt dit ook gaat merken. Maar 10 mooie jaren gehad toch? Wie heeft er niet verdiend aan deze aandelen?Jopie1962
0
Je moet maar zo denken: waar zit straks géén chip in?

Het komt vast goed met de chip-sector, al helemaal op de langere termijn.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.