Tesla klaagt regering-Trump aan om Chinese importtarieven

Gepubliceerd op 23 september 2020 19:58 | Reacties: 7 | Onderwerpen: China  Donald Trump 

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse automaker Tesla heeft een aanklacht ingediend tegen de regering-Trump. De maker van elektrische voertuigen is het niet eens met de eerder opgelegde invoertarieven op uit China geïmporteerde producten en wil zijn geld terug, inclusief rente.

De zaak speelt bij het Amerikaanse Hof van Internationale Handel in New York. Het verzoek dat is ingediend, behelst het onrechtmatig laten verklaren van een eerder beschikking. De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer wordt als gedaagde genoemd in de zaak.

Eerder probeerde Tesla vrijstelling te krijgen voor de ingestelde tarieven van 25 procent op onder meer beeldschermen van Chinese makelij. Volgens de automaker werd Tesla door die beslissing op kosten gejaagd. Alleen al in het slotkwartaal van 2018 zou het gaan om een kostenpost van 50 miljoen dollar.

Tesla is zeker niet het eerste bedrijf dat de eerdere beslissing van Trump en de zijnen bij het Amerikaanse Hof van Internationale Handel aanvecht. Vanwege de kwestie zijn al honderden zaken aangespannen. Het kamp Lighthizer was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

7 Posts
bp5ah
0
Die dekken zich alvast in voor de cijfertjes ergens in oktober, grote bubble TSLA.

BMW heeft aankondiging gedaan hoeveel die gaan doen in elektrische voertuigen, die krijgen genoeg concurentie.

Zulke geruchten doen ook geen goed lijkt me :

Elon Musk’s younger brother, Kimbal, appears to have made more than $8 million on Tesla’s stock this week, as he exercised options to buy the stock, two days after he sold those shares at 6.5 times the price he paid for them.Good timing for board member Kimbal, as the sale of share was made Tuesday, with some of the sales executed above Monday’s record closing price of $498.32.
ff_relativeren
3
Lekkuhhh , zo kan Trump niet meer ontkennen dat de importtarieven door Amerikaanse bedrijven worden betaald, in plaats van door China.
Knight V
0
Nu nog reactie vanuit Europa.

Dat import tarieven tegen de regels zijn van WTO.
Wij zijn nog steeds slachtoffer van Amerikaans handeling (staal)

National Security is broodje aap.
Eerst bewijzen.
Dat moet je als democratisch land doen en anders ben je niet meer dan een ontwikkelings land.

ikwilvaniexaf
0
Het zijn trouwens niet alleen Chinese bedrijven die de importheffing betalen maar bijna alle landen die naar de USA exporteren, dus ook Nederland. Net zoals Knight V al aangaf heeft dit gevolgen voor TATA steel maar ook andere bedrijven die part nog deel hebben aan de handelsoorlog zijn de dupe. Daar komt bij dat de USA landen tegen elkaar uitspeelt door willekeurig vrijstellingen of kortingen op een importheffing te geven. Ook worden importheffingen van de USA door andere landen beantwoord met importheffingen op producten uit de USA.

De EU kan in de USA een markt van 328 miljoen mensen verliezen. Omgekeerd kan de USA in de EU een markt van 450 miljoen mensen kwijt raken. Misschien moeten de EU leiders een assertiviteitstraining gaan volgen want wij laten ons de les lezen door de USA, terwijl het omgekeerde meer op zijn plaats zal zijn.
Knight V
0
Niet alleen staal.

Lees wat het doet voor de Chip industrie. ASML zit ook vast met export licentie omdat overheid gelooft op de blauwe ogen vd Amerikaan.

Europa, zoals Tesla doet, moet een rechtzaak aanspannen tegen Amerika om met bewijzen te komen.

Maar wij kennen de gevolgen. Doe je een onderzoek dan kom je net als de medewerkers van Internationaal Strafhof op een zwarte lijst te staan. Hoor je Europa hierover ???

finance.yahoo.com/video/huawei-chair-...

rightsforum.org/nieuws/vs-zet-hoofdaa...
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.