AEX over breed front omlaag

Gepubliceerd op 23 mei 2019 09:12 | Reacties: 9

AEX (18:05)

578,52 +9,89 (+1,74%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden stevig in het rood. Beleggers bleven voorzichtig nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat er nog geen nieuwe handelsgesprekken tussen de VS en China op het programma staan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent lager op 547,06 punten. De MidKap raakte 1,9 procent kwijt tot 743,85 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1,3 procent in.

Staalproducent ArcelorMittal sloot de rij bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van 2,5 procent. Levensmiddelenconcern Unilever, dat door Morgan Stanley op de favorietenlijst werd gezet, was de enige stijger met een plusje van 0,1 procent.

Krachtenbundeling

In de MidKap stond kabel- en telecomconcern Altice Europe onderaan met een min van dik 6 procent. TomTom won 1,5 procent. Het navigatiebedrijf voert een omgekeerde aandelensplitsing door om 750 miljoen euro uit de verkoop van zijn Telematics-divisie uit te keren aan zijn aandeelhouders. Er zullen 16 aandelen TomTom worden omgezet naar 9 nieuwe aandelen.

Kiadis Pharma steeg 3,5 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf sloot een samenwerkingsovereenkomst met het Amerikaanse Be The Match BioTherapies. De krachtenbundeling is bedoeld ter ondersteuning van het onderzoek voor het belangrijkste geneesmiddel van Kiadis.

Laagste koers

Biotechnoloog Curetis klom 10,7 procent na positieve resultaten met een onderzoek naar zijn diagnosesysteem Unyvero. Drankenproducent Lucas Bols zag de winst afgelopen boekjaar dalen en verloor 0,7 procent.

Deutsche Bank zakte 2,9 procent en bereikte de laagste koers ooit. De Duitse bank, die de fusiegesprekken met concurrent Commerzbank zag mislukken, houdt een aandeelhoudersvergadering. De Duitse autobouwer Daimler (min 7 procent) noteerde ex -dividend.

De euro was 1,1136 dollar waard, tegen 1,1159 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 61,03 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,8 procent tot 70,44 dollar per vat.

11 Posts
Mrx77
0
Al dagenlang dalen europese beurzen veel harder dan wallstreet. Hoewelde yankees juist meet last zouden moeten hebben. Geen enkele analist schrijft iets over de financials die al wekenlang dalen vanaf die handelszorgen en wederom de financials in usa zijn zgn immuun...aex is ondertussen bijna 30 punten gecrasht oftwel ca 6 procrnt en wallstreet hoeft maar procenten te stijgen en zit dan weer op zijn alltime high...
suske wiet
0
Analisten steken hunne kop in het zand als het moeilijk word .
Vertrouw de analisten heel matig .
[verwijderd]
0
Misschien leuk te weten. kijk op nieuwe site oilexpert.nl. Rendementen zijn goed (gemiddeld boven 10% in april/mei) en controleerbaar.
Als je wilt weten wat olie gaat doen of je daar beslissingen in wilt nemen.
Karel28
0
Het is de dezelfde techniek al wat de jagers (korte broeken) doen als zij fazanten willen schieten. Je jaagt ze eerst in de lucht en daarna kan je naar hartenlust ze neerschieten..
TA=verlies
0
Geen stress, up of down. Koop gewoon fysiek goud en zilver, mooi om naar te kijken en goed voor je gemoedsrust. Komt een tijd dat de euro en dollar toch nix meer waard zijn, maar je procentje rendement op je aandeeltjes ook nix meer uit.
havik of duif
0
Rustig afwachten en voorbij laten gaan, niet verkopen er zal altijd weer herstel komen en dan herstellen de koersen. Geduld is nu de winstmaker voor de toekomst.
Febo85
0
quote:

suske wiet schreef op 23 mei 2019 09:36:


Analisten steken hunne kop in het zand als het moeilijk word .
Vertrouw de analisten heel matig .


Analisten staan op de loonlijst van banken - dat zegt meer dan genoeg.
Jopie1962
0
quote:

Febo85 schreef op 23 mei 2019 12:29:


[...]

Analisten staan op de loonlijst van banken - dat zegt meer dan genoeg.En ze staan op een loonlijst omdat ze het zelf, voor eigen rekening, óók niet zouden kunnen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.