Geen decharge voor ING-top van aandeelhouders | Eurobench.com

Geen decharge voor ING-top van aandeelhouders

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 19:08 | Reacties: 15

ING (16 aug)

8,583 +0,248 (+2,98%)

AMSTERDAM (AFN) - Bestuurders van ING hebben tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geen decharge gekregen. Aandeelhouders toonden zich bijzonder ontevreden over de schikking van 775 miljoen euro in verband met de witwasaffaire. Daarmee kreeg het bestuur van de bank een stevige tik op de vingers. Het niet verlenen van decharge aan een bestuur komt maar zelden voor.

Krijgt een bestuur decharge, dan zijn de bestuurders persoonlijk niet verantwoordelijk te houden voor alles wat er gebeurd is in het voorbije jaar. Aandeelhouders van ING stemden echter in meerderheid tegen decharge. Daardoor kan nog een juridische zaak door ING tegen bestuurders voor aansprakelijkheid aangespannen worden.

Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen van ING sprak zijn teleurstelling uit over de uitslag van de stemming, maar was niet geheel verrast. Voorafgaand aan de jaarlijkse vergadering zeiden meerdere aandeelhouders al tegen decharge te zullen stemmen.

Benoeming

ING kreeg wel de handen op elkaar voor de benoeming van de nieuwe financieel directeur. Tanate Phutrakul neemt daarmee definitief het stokje over van Koos Timmermans, die in de nasleep van de witwasaffaire vertrok.

Verder werd ook akkoord gegeven voor de benoeming van commissaris Herna Verhagen, de topvrouw van PostNL, en de aanstelling van Mike Rees in de toezichthoudende raad. Ook de herbenoeming van commissaris Mariana Gheorghe werd goedgekeurd.

Mega-emissie

Verder blijft de leiding van ING bevoegd om een mega-emissie te doen op het moment dat het dit nodig acht. Daarmee kan het bestuur, net als de voorgaande jaren, zonder inmenging van aandeelhouders tot 40 procent van het al uitstaande kapitaal ophalen. Dit geld kan worden gebruikt voor overnames.

ING wordt al langer gelinkt aan een overname van het Duitse Commerzbank. Tijdens de aandeelhoudersvergadering ging de leiding van het bedrijf niet in op vragen over de overnamegeruchten.

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Topvrouw
0
Gelukkig komen de bestuurders van ING niet weg met de rekening van 775 miljoen euro. Zelf proberen ze meer bonussen binnen te hengelen en de rekening bij de aandeelhouders te leggen. Geen decharge voor de ING top.
Sir Cryptalot
0
quote:

ram1 schreef op 23 apr 2019 om 19:13:


Wat blijft het stil hier


Een mens moet eten hè.
Jopie1962
0
"Daardoor kan nog een juridische zaak door ING tegen bestuurders voor aansprakelijkheid aangespannen worden."

Zodat de bestuurders miljoenen moeten ophoesten? of is het een natte scheet?
peter545
0
Gaston Lagaffe
1
Je kan er cynisch over lopen te doen maar dit is voor een bank als ING een enorme blamage. Het kost geen geld maar een 2e keer geen decharge zal kost wat kost door ING vermeden gaan worden. De DNB zit niet te wachten op bestuurders van grote Nederlandse banken die geen decharge van hun aandeelhouders krijgen. De vraag is krijgt ING de puinhoop snel genoeg opgelost ? Kijkend naar DB kan dit soms een groot probleem blijken te zijn.
kenner66
0
Terecht dat ze aangepakt worden door de aandeelhouders maar verder is het niet zo,n pijnhoop als men hier op het forum denkt.
ING heeft 80% aan juiste beslissingen genomen ze hebben op vele fronten een leidende positie verworven. Het is nu eenmaal zo dat waar gewerkt word er ook fouten gemaakt worden helaas.
orap
0
Helemaal mee eens Kenner 66. Het zijn ook vooral de media die de banken in een kwaad daglicht zetten Alsof de kranten ook niet zo hun negatieve berichtgeving hebben met hun fake nieuws
Peak
0
Nu het bestuur door de gewone mens, de pers, de politiek, het personeel en nu zelfs ook een deel van de aandeelhouders niet meer gepruimd wordt, laat staan vertrouwd, kijkt de man met matje naar Duitsland. Daar wordt dergelijke haardracht meer gewoon geacht daar heeft Hamers gelijk in. Werken daar gaat echter wel gepaard met professionele Duitse taalbeheersing, ijzeren discipline en gezagsgetrouwheid. Al die ingrijpende veranderingen voor 1 miljoentje erbij zou wel eens teveel kunnen zijn. Eenmaal in Duitsland aangekomen zal hij dus eerder 3 mln. erbij vragen, terwijl de bank in een dampende dreckbank fusie wegzakt.
Voordat het bestuur ;" DaB hatte niemals passieren durfen", kan aussprechen zijn we alweer gauw een jaartje verder in deze klucht met deze Kuchenbackers. Wir kucken es wieder mal an. Saai is het niet. TschuB!
Knight V
0

En zo hoort het ook.

Abn hypotheek personeel aangepakt.

Dus ING bestuurders ook..

Alles graag over 1 kam scheren... geen onderscheidt.

Petje af + applaus voor aandeelhouders.


objectief
0
M.i. dient Hamers een stap opzij te doen, er zijn teveel fouten gemaakt door de ING medewerkers die nochtans gemiddeld het hoogste salaris in de banksector in Nederland verdienen.
En dan zijn uitspraak er zijn wel 25.000 medewerkers met compliance bezig, terwijl ze er ruim 52.000 hebben, dat is volkomen ongeloofwaardig; tenzij ze zijn opdrachten aan hun laars lappen.
Theodoor
0
Van negatieve pers heeft ING al jaren last ondanks alle verwoede pogingen om betrouwbaar en stabiel over te komen. M.i. is het hoog tijd voor een andere CEO. Ralphje heeft geen betrouwbaar image en zeker geen brandschoon verleden.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.