American Airlines versnelt groeiplannen

Gepubliceerd op 23 januari 2020 14:51 | | Onderwerpen: luchtvaart 

Air France-KLM (12:57)

2,860 -0,119 (-3,99%)

FORT WORTH (AFN/BLOOMBERG) - American Airlines hoopt dit jaar volop te kunnen profiteren van de toenemende vraag naar vliegreizen in de Verenigde Staten. Het bedrijf wil daarvoor zijn capaciteit met 5 procent uitbreiden. Die expansie vindt vooral plaats op hubs als Dallas en Charlotte, maakte het bedrijf bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers. De winst van American Airlines ging vorig jaar omhoog, maar analisten hadden op nog iets meer gerekend.

American merkte vorig jaar al dat er meer gevlogen werd ondanks dat het bedrijf 10.000 vluchten moest schrappen vanwege het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX. De luchtvaartmaatschappij heeft 24 van die toestellen en nog eens 76 kisten in bestelling.

American denkt niet dat de Boeing 737 MAX voor juni weer gebruikt kan worden en denkt dat die tijdslijn mogelijk nog verder wordt opgeschoven. Topman Doug Parker herhaalde nog maar eens dat hij vindt dat de kosten die zijn luchtvaartmaatschappij maakt door het aan de grond houden van de 737 MAX door Boeing meten worden gedragen.

De winst van American Airlines kwam op 1,7 miljard dollar uit, tegen 1,4 miljard dollar een jaar eerder. De omzet per gevlogen kilometer per vliegtuigstoel ging met 0,9 procent omhoog.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.