'Storm op komst bij KLM'

Gepubliceerd op 22 november 2019 10:50 | Reacties: 2 | Onderwerpen: luchtvaart 

Air France-KLM (14 aug)

3,816 -0,234 (-5,78%)

AMSTERDAM (AFN) - Cabinevakbonden FNV Cabine en VNC beloven de komende periode de nodige reuring bij luchtvaartmaatschappij KLM in de roep om meer loon. De bonden spreken momenteel van een "bedrieglijke rust" en "stilte voor de storm". Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van kleine en grotere acties.

KLM is volgens de bonden nog altijd niet over de brug gekomen met een beter loonbod. "Wij zullen er alles aan doen om KLM op andere gedachten te brengen", zo klinkt het. Inhoudelijk kan volgens de bonden nog niet veel worden verteld. "Het belangrijk te weten dat we druk bezig zijn met het uitwerken van een actietraject."

De cao-onderhandelingen slepen zich al lange tijd voort. De bonden vinden een salarisverhoging van 7 procent in drie stappen, die KLM bood, te mager. Eerder noemde KLM het afwijzen van het cao-voorstel onbegrijpelijk. Verschillende andere bonden stemden eerder al wel in met een onderhandelingsresultaat.

2 Posts
Jetje1
0
7% das geen kattepis.
Beveiligers moesten het met een magere 1,25% doen ( dat is al minder dan de geldontwaarding :):):) )
WijHetVolk
0
"Het belangrijk te weten dat we druk bezig zijn met het uitwerken van een actietraject."
Actietraject?? Het enige wat een vakbond doet is een staking uitroepen. Daar heb je een datum voor nodig. En dat moet je uitwerken??
Ik word te oud voor deze wereld
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.