Consumenten iets minder somber

Gepubliceerd op 22 juni 2020 07:33 | Reacties: 2

DEN HAAG (AFN) - Nederlanders zijn ondanks de coronacrisis wat minder somber, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De koopbereidheid is in juni minder negatief, naar het oordeel over het economische klimaat veranderde niet.

Het consumentenvertrouwen komt uit op min 27, tegen min 31 in mei. Daarmee ligt het vertrouwen ver onder het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Dat staat op min 5. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met min 41.

De koopbereidheid van Nederlanders toonde enige verbetering, dat deelcijfer ging van min 17 naar min 11. Consumenten zijn over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden een fractie positiever. Verder is hun oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden minder negatief en vinden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen minder ongunstig dan in mei.

Het oordeel over het economische klimaat wijzigde niet. Dat deelcijfer bleef staan op min 52. Terwijl het oordeel over de economie van de afgelopen twaalf maanden negatiever was, werd het oordeel voor de komende twaalf maanden wat minder negatief.

2 Posts
Branco P
0
Zolang het nieuws nog bol staat van negatieve berichtgeving over Corona en er nog maatregelen gelden zal de angst (met name bij de wat oudere generaties) er nog een beetje in blijven en dat remt de consumentenuitgaven. Positief nieuws (ten aanzien van vaccin en/of succesvolle behandelmethode) en het afschaffen van de resterende beperkende maatregelen zal een grote boost geven aan de consumentenuitgaven. Dat kan dan zelfs een tijdelijke piek opleveren in consumentenbestedingen.
Lepre Chaun
0
Het wordt een mooie week , stralende blauwe luchten , mooie dames ,
en terrasjes overvol .
En ik natuurlijk met een Glimlach op mijn snuitje van de stijging van de AEX
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.