'Oliemaatschappij BP halveert aantal topfuncties'

Gepubliceerd op 22 mei 2020 18:53 | Reacties: 7

Royal Dutch Shell A (22 jan)

16,088 -0,316 (-1,93%)

LONDEN (ANP) - Het Britse olie- en gasconcern BP gaat verder met een flink afgeslankte bestuurslaag. Van alle 250 leidinggevende functies in de bovenste twee lagen van de organisatie blijven er slechts 120 over, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Oliemaatschappijen moeten hard op zoek naar manieren om kosten te besparen, nu olieprijzen een duikvlucht hebben genomen door de coronapandemie. BP had in het eerste kwartaal te maken met een forse winstval en kondigde 2,5 miljard dollar aan kostenbesparingen aan.

Het schrappen van veel bestuursfuncties bij BP valt ook samen met een nieuwe organisatiestructuur. Daarin verdwijnt de klassieke tweedeling tussen upstream, wat staat voor het vinden en oppompen van olie, en downstream, waaronder de raffinage en verkoop van olieproducten valt.

Elf kleinere afdelingen

In plaats daarvan zet topman Bernard Looney elf kleinere afdelingen op. Die worden geleid door circa 100 leidinggevenden, staat naar verluidt in een intern memo van Looney. "We verwachten dat het vernieuwde BP kleiner en flexibeler is. We hebben al een managementlaag weggehaald op het bovenste en tweede niveau", staat in de mededeling.

BP liet bij de aankondiging van de kostenbesparingen in april nog niets los over het schrappen van banen. Het bedrijf meldde vervolgens zeker drie maanden het personeelsbestand ongemoeid te laten. In juni zou Looney met meer informatie over banen komen.

9 Posts
IceBear1
0
Allemaal managers met een top salaris op executive niveau: dus er zal minder vraag zijn voor vakantiehuisjes, jachten, Rolex horloges en Bentley auto's.
jan de vakman
0
Als shelletje ook eens een stel van die extreem dure jongens uitrangeert,dan zal je zien dat alles veel soepeler verloopt,een te zware top kost niet alleen zeer veel maar belemmert ook handig vlug schakelen als dat nodig is,dus shelletje;haal de bezem eens flink door de top,dan kunnen die zwaar getroffen aandeelhouders ook weer wat beter bedacht worden!!
barondehuile
0
Was deels al gebeurd, maar komt nog wel beetje aan. Ook hopelijk raad van bestuur, want die is veel te zwaar.
PietP
1
zonnedaal
0
quote:

PietP schreef op 23 mei 2020 08:07:


BP gaat helder en voortvarend te werk. Voorbeeld voor ander oiliemajors!


Van de CEO van RDS tot en met de monteur op een NAM-plant ben je zo 20 managementlagen verder.
Zorgelijk
0
Het zal BP sieren om flink te snijden in het dividend. Komt nog wel, onhoudbare situatie bij BP en meer olie reuzen. RDS heeft het al gedaan. Voorbeeld doet volgen.
FORT1944
0
IN HET DIVIDEND SNIJDEN IS HET LAATSTE WAT EEN BEDRIJF MOET DOEN , neemt alle vertrouwen weg op de beursvloer want dat krijgt een CEO niet uitgelegd . Een bedrijf is van de aandeelhouders !
Bij BP hebben ze dat begrepen :)
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.