Tesla meer dan 100 miljard dollar waard op beurs | Eurobench.com

Tesla meer dan 100 miljard dollar waard op beurs

Gepubliceerd op 22 januari 2020 16:02 | Reacties: 16

EUR/USD (12:53)

1,0821 -0,0008 (-0,07%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De maker van elektrische auto's Tesla ging woensdag qua beurswaarde voor het eerst door de grens van 100 miljard dollar. Daarmee heeft het bedrijf de op een na hoogste beurswaarde van alle autofabrikanten, achter het Japanse Toyota.

De grens van 100 miljard dollar aan beurswaarde is belangrijk voor topman Elon Musk. Als Tesla dit niveau op Wall Street zes maanden lang weet vast te houden, krijgt hij een bonus in aan aandelen uitbetaald ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Tesla is nu meer waard dan Volkswagen, terwijl die Duitse autofabrikant vorig jaar dertig keer zoveel voertuigen verkocht als Tesla. Daarnaast heeft het bedrijf ook een hogere beurswaarde dan zijn Amerikaanse branchegenoten General Motors en Ford bij elkaar.

Tesla's koers kreeg onder andere een zetje door een overwinning in een juridisch conflict met de Amerikaanse staat Michigan. Die gaf het merk lange tijd geen toestemming om zijn auto's direct te verkopen aan consumenten, in plaats van via dealers. Justitie in Michigan gaat er nu meer akkoord dat inwoners van de staat auto's direct van Tesla kunnen kopen, zolang het contract aangeeft dat de verkoop buiten de staat plaatsheeft.

24 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
erjee-ff
1
quote:

Dickinorde schreef op 22 januari 2020 19:26:


Nokia en Motorola waren ook grote spelers op mobiele telefoongebied,(vgl Volkswagen e.d.). Maar wie werd de marktleider met een geheel nieuwe filosofie : Iphone.(vgl Tesla). Voor vrijwel iedereen is het moeilijk om het verleden achter zich te laten en vol te gaan voor het nieuwe.

Leg me dan eens uit wat er zo veel beter is aan Tesla dat Volkswagen of Toyota niet zouden kunnen.
Ik zie een stuur, vier wielen, een body en een aandrijflijn. Of ik nu naar een Volkswagen, een Toyota of een Tesla kijk.
Traveler@repair
0
Toppertje: Ik zie een stuur, vier wielen, een body en een aandrijflijn. Of ik nu naar een Volkswagen, een Toyota of een Tesla kijk.
erjee-ff
0
quote:

Traveler@repair schreef op 22 januari 2020 22:04:


Toppertje: Ik zie een stuur, vier wielen, een body en een aandrijflijn. Of ik nu naar een Volkswagen, een Toyota of een Tesla kijk.

Leg dan eens uit wat die Tesla zo vernieuwend maakt dat een vergelijking met de iphone (die écht vernieuwend was) gerechtvaardigd is?
Nils
1
Is dat een nieuw begrip: free casflow winst? Nooit eerder gehoord, waarschijnlijk omdat het begrip nergens op slaat. Je hebt het over kasstromen, en dan tel je de afschrijvingen niet mee, of je hebt het over winst. Winst maakt Tesla niet en met de vrije kasstromen moet het gewoon haat leningen terugbetalen. Zo, weer wat geleerd.
24 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.