Nestlé doet goede zaken met kant-en-klaarmaaltijden

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 08:16 |

NESTLE N (21 jan)

100,360 -0,460 (-0,46%)

Nestle SA (jun '19)

90,560 +2,560 (+2,91%)

ZÜRICH (AFN/RTR) - Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé heeft in de eerste negen maanden van het jaar geprofiteerd van de sterke vraag naar bijvoorbeeld gezonde producten, zuivel, kant-en-klaarmaaltijden en diervoeding. Dat wist de terugval in de verkoop aan restaurants en cafés, die hard geraakt werden door de lockdowns om de verspreiding van het virus tegen te gaan, goed te maken.

In de meetperiode kwam de autonome omzetgroei van Nestlé, dus exclusief overnames en wisselkoerseffecten, uit op 3,5 procent. Deze belangrijke graadmeter voor de financiële positie van de onderneming kwam daarmee duidelijk hoger uit dan kenners vooraf hadden voorzien. In het derde kwartaal versnelde de groei van de opbrengsten die de maker van Nescafé en KitKat op eigen kracht haalt.

Nestlé verhoogde woensdag zijn prognose voor heel het jaar wat betreft de autonome omzetgroei. Het rekent nu op een stijging van de opbrengsten met ongeveer 3 procent, van een eerdere verwachting van 2 procent tot 3 procent. Voor de coronapandemie rekende Nestlé overigens voor 2020 nog op een autonome omzetgroei van boven de 3,5 procent.

Nestlé zette concreet overigens een omzet van bijna 62 miljard Zwitserse frank in de boeken, omgerekend bijna 58 miljard euro. Dat resultaat, inclusief de effecten van wisselkoersen, overnames en desinvesteringen, was bijna 10 procent lager dan een jaar eerder.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.