Van Tilburg weg als baas Euronext Amsterdam

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 17:59 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Euronext 

AEX (07 aug)

559,57 +1,11 (+0,20%)

Euronext (07 aug)

96,250 +0,400 (+0,42%)

AMSTERDAM (AFN) - Maurice van Tilburg vertrekt als topman van de Amsterdamse beurs. Beursuitbater Euronext wil Simone Huis in 't Veld benoemen als de nieuwe baas, zo bleek dinsdag. Zij moet per 1 oktober beginnen. Van Tilburg, die in 2015 de leiding kreeg op Beursplein 5, zal haar nog enkele weken bijstaan om de overgang soepel te laten verlopen.

Huis in ’t Veld komt over van Deutsche Bank Nederland, waar zij momenteel de functie van operationeel directeur bekleedt en waar zij sinds 2010 in diverse leidinggevende functies heeft gewerkt. Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de bijzondere aandeelhoudersvergadering en de toezichthouder. Euronext is naast uitbater van de beurs in Amsterdam ook exploitant van de beurzen in onder meer Parijs, Brussel, Oslo en Dublin.

Van Tilburg vertrekt op eigen verzoek. Hij gaat zich oriënteren op een volgende stap.

Euronext meldde verder dat topman Stéphane Boujnah is voorgedragen voor een nieuwe termijn en dat Håvard Abrahamsen is genomineerd als bestuurslid. Hij komt over van het door Euronext overgenomen Oslo Børs. Ook voor de raad van commissarissen zijn nominaties gedaan.

2 Posts
chogogo
0
NielsjeB
0
Wat een belachelijke titel. Alsof we het andersom zouden hebben over "Euronext wil man aan het roer".
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.