Duitsland investeert in lng-industrie

Door AFN op 19 maart 2018 13:30 | Views: 2.665

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Duitsland wil minder afhankelijk worden van gas uit Rusland. De nieuwe regering van bondskanselier Angela Merkel is van plan de komende jaren fors te investeren in de industrie voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Duitsland mikt onder meer op de bouw van terminals aan de Noord- en Oostzeekust, waarmee het ook minder afhankelijk wordt van de doorvoer van lng door onder meer Nederland.

Het dichtdraaien van onder meer de Britse en Nederlandse gaskranen, maakt dat Duitsland steeds afhankelijker wordt van gas uit Noorwegen en Rusland. Het beleid van Merkel wordt mede ingegeven door de oplopende spanningen tussen Europa en Rusland door de kwestie rondom de vergiftiging van ex-spion Sergej Skripal in Londen.

De Duitse regering steunt naar eigen zeggen alle initiatieven die leiden tot een ,,diversificatie van de gasvoorziening". Dat geldt ook voor het transport van gas.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
[verwijderd]
1
Duitsland en Frankrijk willen meer Europa. Bij de eerste de beste gelegenheid om dit te tonen gaat Duitsland toch in haar eentje met LNG aan de slag, ipv een Europese energie aanpak voor LNG!
[verwijderd]
1
"... is van plan de komende jaren fors te investeren in de industrie voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng)."

Komt goed uit, wij barsten van het aardgas voor de export !
Ronald Engels
0
Waarom begint Duitsland niet aan grootschalige kolen gassificatie zoal vroeger via POX-Partial Oxidation Gassification Reactions naar methaan en of verder naar methanol, dit is CO2 emissievrij produceren en ietwat duurder, heb hiervan 6 reactoren in bedrijf genomen in Leuna bij Leipzig in 1998 bij de TOTAL/ELF MIDER 2000 olieraffinaderij waar de voeding zeer zware Vibroken residu en Cat Cracker Slurry residu was met een density van 1.15 bij 15 graad celcius.

Operatie was schoon en winstgevend, Crude-Oil voedings prijs raffinaderij was toen ruwweg 15 USD/Barrel.

Deze POX-operatie is vermoedelijk aanzienlijk goedkoper als LNG/LPG import operatie en Duitsland bezit deze "vergeten" technologie?
Mousje
0
quote:

Ronald Engels schreef op 19 maart 2018 23:52:

Deze POX-operatie is vermoedelijk aanzienlijk goedkoper als LNG/LPG import operatie en Duitsland bezit deze "vergeten" technologie?
Ik ben zelf betrokken geweest bij Buggenum en het KV_Steg project. Dat is op papier wel aardig bekend; de praktijk was flink wat weerbarstiger. Indien koolstof sekwestratie gewenst is, moet je geen technologieën op kolen- & olievergassing willen implementeren, nog afgezien van de technische en financiële problemen.

Ik weet zo 1-2-3 niet wat LNG prijzen zijn, maar ik denk behoorlijk concurrerend t.o.v. olieprijzen.
Ronald Engels
0
Mousje,

Ik ken bovenstaande projecten van Buggenum en het KV-Steg project niet kan er dus absoluut geen oordeel over geven.
Het is mij ook zeer duidelijk dat CO2 absorbtie en conversie en kolen en olie vergassing verdoemt is in de nederlandse/europese publieke en politieke opinie en dus met zekerheid voorlopig niet toegepast zal worden hier, maar China, USA en India zijn heel andere denk werelden en daar worden deze opties serieus onderzocht/getest en wellicht reeds toegepast, zie ook Fisher Tropsch Synthese reactoren die CO2 (20 %) gedeeltelijk als voeding hebben en via hun processen Synthetische Benzine en olien produceren, enzv.

Alles kan zeer snel veranderen en CO2 is een zeer waardevolle grondstof voor onze planeet en ook een zeer waardevolle en in principe goedkope grondstof om energie van te maken, enzv,, enzv.

Wil hier voorlopig helemaal niets meer over zeggen, Nederland is hier nog niet klaar voor, maar de realiteit zal over enkele jaren moeten daagen, zeer zeker weten. M.v.g. Ronald Engels, HULST.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.