Strijd beursbedrijven Euronext en SIX om BME

Gepubliceerd op 18 november 2019 08:35 | | Onderwerpen: Euronext 

Euronext (17:35)

105,300 +1,100 (+1,06%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Beursuitbater Euronext krijgt concurrentie van branchegenoot SIX Swiss Exchange in de strijd om het Spaanse Bolsas y Mercados Españoles (BME). Euronext meldde maandag in gesprek te zijn met BME. Kort daarop werd bekend dat het Zwitserse SIX een bod heeft uitgebracht op BME.

SIX biedt 34 euro per aandeel in contanten voor BME. Dat komt neer op 2,84 miljard euro. Het bod ligt 33,9 procent boven de slotkoers van BME op vrijdag. SIX verwacht een eventuele deal in de eerste helft van 2020 te kunnen afronden.

BME noemde het bod in een eerste reactie "vriendelijk", maar zegt zich nog te beraden op een definitief oordeel. BME steeg bij aanvang van de handel in het aandeel op de beurs in Madrid 35 procent in waarde.

Euronext liet weten te praten over de mogelijkheden voor het uitbrengen van een bod. De knoop daarover is echter nog niet doorgehakt. Geruchten over interesse van Euronext in BME zingen al langer rond. Euronext wilde daar eerder niet officieel op reageren, maar het is geen geheim dat het bedrijf zinde op overnamemogelijkheden. In dat verband werd ook de Italiaanse tak van LSE genoemd.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.