GrandVision opnieuw in trek op rode beursdag | Eurobench.com

GrandVision opnieuw in trek op rode beursdag

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 17:41 |

GrandVision (14:06)

27,400 +0,020 (+0,07%)

HAL Trust (14:09)

145,400 +4,800 (+3,41%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent lager op 571,57 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 805,93 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,9 procent.

Bij de middelgrote bedrijven was GrandVision opnieuw de grote winnaar met een plus van 7,4 procent. Het moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle bevestigde dat investeerder HAL (plus 2,4 procent) in gesprek is over een verkoop van zijn belang van bijna 77 procent in GrandVision aan het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Het aandeel steeg woensdag al 8,8 procent, na mediaberichten over een mogelijke overname.

ASML koploper

Chipmachinemaker ASML en chiptoeleverancier ASMI profiteerden van koopadviezen door KBC Securities en sterke vooruitzichten van de Taiwanese chipmaker TSMC. ASML was koploper in de AEX met een winst van 2,8 procent en in de MidKap won ASMI 1,5 procent. Bij de kleinere bedrijven zakte Sligro 8,1 procent. Het groothandelsbedrijf boekte in het eerste halfjaar aanzienlijk minder winst.

Verder raakte SAP bijna 6 procent kwijt in Frankfurt. Het Duitse softwarebedrijf haalde afgelopen kwartaal minder nieuwe orders voor zijn clouddiensten binnen. Novartis klom ruim 3 procent in Zürich. De Zwitserse farmaceut schroefde zijn financiële verwachtingen voor het hele jaar op. De Britse onlinekledingverkoper Asos kelderde rond de 23 procent na de derde winstwaarschuwing in acht maanden. De Franse maker van computerspellen Ubisoft won zo'n 4 procent dankzij beter dan verwachte omzetcijfers.

De euro noteerde op 1,1227 dollar tegenover 1,1229 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd na nieuwe cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten 3,4 procent goedkoper op 54,86 dollar. Brentolie ging 3,1 in prijs onderuit tot 61,72 dollar per vat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.