Lagere omzet voor verfmaker PPG

Gepubliceerd op 18 juli 2019 13:48 |

Akzo Nobel (17:35)

80,960 -0,880 (-1,08%)

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries heeft het tweede kwartaal afgesloten met een lagere omzet. Het concern wist zijn verf voor hogere prijzen te verkopen, maar wisselkoerseffecten drukten op de opbrengsten. Daarnaast had PPG last van een zwakke vraag naar coatings voor de industrie en autobranche.

De totaalopbrengsten van PPG bedroegen over het voorbije kwartaal 4 miljard dollar, een daling van 3 procent op jaarbasis. Tegen gelijke wisselkoersen zou de omzet juist met 1 procent zijn gestegen. Onder de streep hield de branchegenoot van het Nederlandse AkzoNobel 270 miljoen dollar over, tegenover 371 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De winstdaling is onder andere het gevolg van reorganisatiekosten. PPG is bezig met een kostenbesparingsprogramma en stelt daarmee op schema te lopen.

PPG verwacht dat de vraag naar coatings en verf vanuit de industrie ook in het derde kwartaal laag blijft. Desondanks handhaaft het bedrijf zijn verwachtingen voor heel het boekjaar.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.