'Overname GrandVision lijkt zinvol'

Gepubliceerd op 18 juli 2019 08:34 |

GrandVision (14 aug)

23,350 -0,050 (-0,21%)

HAL Trust (14 aug)

112,400 -1,600 (-1,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Een overname van GrandVision door brillen- en lenzengigant EssilorLuxottica snijdt hout. Een samensmelting biedt financiële en strategische voordelen, zo concludeert een analist van RBC. Marktvorsers bij KBC Securities zien de overname als aanleiding om hun beleggingsadvies en koersdoel te verhogen.

Een marktkenner van Morgan Stanley verwacht een voorzichtige koersreactie aangezien volgens hem aanvankelijk juist geen significante verbetering van het resultaat hoeft te worden verwacht van de overname. Een analist van MS benadrukt ook de strategische voordelen, doordat het bedrijf na de deal met afstand de grootste verticaal geïntegreerde speler op de brillenmarkt is. Mededingingsbezwaren worden niet verwacht.

De overnamedeal heeft een grote kans van slagen, vinden de analisten bij KBC. Zij verwachten geen mededingingsbezwaren en vinden de voorgestelde aankoopprijs adequaat. Verder valt de timing van de overname de marktkenners op, aangezien de eerdere fusie tussen Essilor en Luxottica nog niet volledig afgerond is en de onderneming sinds mei naar een nieuwe topman op zoek is.

Advies

Marktvorsers bij ING adviseren aan aandeelhouders van GrandVision om akkoord te gaan met een aanbod van 28 euro per aandeel. Ze verwachten niet dat er nog hogere biedingen komen van andere branchegenoten.

KBC schroefde zijn accumulate-advies op van hold en hanteert nu een koersdoel van 25 euro op GrandVision. ING veranderde zijn advies naar hold van buy en richt zich op een prijs van 28 euro. Het aandeel GrandVision stond omstreeks 9.40 uur 10 procent hoger op 25,24 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.