Steinhoff waarschuwt voor verlies | Eurobench.com

Steinhoff waarschuwt voor verlies

Gepubliceerd op 18 mei 2018 om 16:50 |

JOHANNESBURG (AFN/BLOOMBERG) - Woonwinkelconcern Steinhoff verwacht in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies te lijden. Dat liet het bedrijf dat kampt met een groot boekhoudschandaal vrijdag weten.

Volgens Steinhoff zijn de rode cijfers het gevolg van onder meer juridische kosten, reorganisatielasten en afwaarderingen. In december kwam een groot boekhoudschandaal aan het licht, maar na nieuw onderzoek door accountantsbureau PwC bleek onlangs dat een nog groter bedrag moet worden afgeboekt dan de 6 miljard euro die eind vorig jaar al werd aangekondigd. Steinhoff is eigenaar van woonwinkelketens als het Amerikaanse Mattress Firm en het Franse Conforama.

Er lopen meerdere claims tegen het bedrijf, onder meer van investeerders die zich bedrogen voelen. Zo stelt de Nederlandse beleggersvereniging VEB Steinhoff, de accountants en betrokken banken aansprakelijk voor verliezen van beleggers. De beurskoers van Steinhoff sinds het uitkomen van het boekhoudschandaal met meer dan 95 procent gekelderd.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.