Kleine uitslagen op Wall Street | Eurobench.com

Kleine uitslagen op Wall Street

Gepubliceerd op 18 mei 2018 om 15:55 |

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

24.465,640 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De beurzen New York zijn vrijdag zonder grote koersuitslagen geopend. Er was onder meer aandacht voor de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Aan het bedrijvenfront kwamen onder meer Deere, Applied Materials en Campbell Soup met cijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 24.747 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,1 procent tot 2718 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 7370 punten.

Een Chinese delegatie voert gesprekken in Washington om de opgelopen handelsspanningen tussen de twee landen te verminderen. Het Aziatische land beloofde naar verluidt het handelsoverschot met de VS te verkleinen, maar Peking ontkent deze geste. Wel deed China een handreiking door een onderzoek naar vermeende Amerikaanse prijsdumping te staken.

Verhoging

De fabrikant van landbouwmachines Deere ging 2,9 procent vooruit, na een verhoging van de verwachtingen voor het hele jaar voor de tweede keer in korte tijd. Levensmiddelenbedrijf Campbell Soup kelderde bijna 12 procent. Er werd verlies geboekt, een winstalarm afgegeven en de topvrouw van het bedrijf is per direct opgestapt.

Toeleverancier aan de chipindustrie Applied Materials boekte recordresultaten, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal stelden teleur. Daarop daalde de koers ruim 9 procent.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.