'Ontheffing distributie en bezorging supermarkten bij avondklok'

Gepubliceerd op 18 januari 2021 15:38 | Reacties: 12 | Onderwerpen: levensmiddelen 

LEIDSCHENDAM (ANP) - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil in het geval van een avondklok een ontheffing voor distributiecentra, voor het kunnen blijven bezorgen van boodschappen en voor het personeel dat in en voor supermarkten werkt. "De voedselvoorziening moet wel op gang blijven", aldus een woordvoerster van de supermarktkoepel.

Het CBL laat weten over verschillende scenario's na te denken en nog in overleg te zijn met de overheid over een eventuele avondklok. "We wachten af wat het gaat inhouden", aldus een woordvoerster. "We horen verschillende uren, dat heeft verschillende impact."

De koepelorganisatie wil in ieder geval ontheffingen zodat distributiecentra kunnen doordraaien. Het werk daar gebeurt veelal in de nacht, zegt het CBL. Bevoorrading van supermarkten gebeurt vaak voor of na openingstijden en afhankelijk van de supermarkt, soms meerdere keren per dag. "In het geval van een avondklok zou dat na het ingaan van de klok gebeuren. De vakken moeten wel gevuld blijven."

Supermarktmedewerkers

Omdat volgens het CBL veel mensen afhankelijk zijn van bezorging, moet er ook een ontheffing komen voor supermarktmedewerkers die bezorgen. "Het zou goed zijn als dat door kan blijven gaan, zeker in de lockdown."

Het CBL denkt verder dat in eerste instantie medewerkers die in de flexibele schil van een bedrijf zitten geraakt zullen worden door een avondklok. Dat zijn volgens het CBL met name jongere medewerkers. "Hoe hiermee omgegaan wordt, moet nog bepaald worden en is afhankelijk van de inrichting van een avondklok", aldus de woordvoerster.

18 Posts
J.Inv.
7
Gewoon geen avondklok. Besmettingen zitten op niveau oktober.

Mensen moeten naar de feiten kijken ipv zich bang laten maken.
Rowi62
2
Mijn paard rijd en voer ik ook 's avonds na het werk. En om 11 uur de hond even uitlaten uiteraard.
ramp 2017
0
quote:

Rowi62 schreef op 18 januari 2021 15:57:


Mijn paard rijd en voer ik ook 's avonds na het werk. En om 11 uur de hond even uitlaten uiteraard.


Die hond scheid maar in huis en dat paarde breekt zijn hok maar af beweging voor dieren is onzin en partij voor de dieren is tegen dieren gebruik waarvoor dan ook ...
rene l
10
Dit gaat een complete chaos worden waar ik overigens het nut niet van in zie.
Ingangstijd 8 uur 's avonds betekent dat de supermarkten om een uur of 6 al moeten sluiten om iederéén de gelegenheid te bieden om zich tijdig thuis op te sluiten.

Nu is het overdag al stervensdruk in de supermarkten omdat de mensen nergens anders meer terecht kunnen.
Het zal er door dit domme plan overdag nog drukker worden.

En als ik 's avond met de hond over straat loop dan zie je toch bijna geen hond.
Politie zie je toch nooit, en straks wel?, laat me niet lachen.
Flowermountain
9
Een avondklok gaat echt niks toevoegen. Ik heb het gevoel dat het er door moet ongeacht wat de situatie is. Dagelijks komen er vluchten uit het VK waarom is er geen vliegverbod voor mensen uit het VK? Als die mutatie zo gevaarlijk is waarom blijft schiphol dan open en blijven er mensen uit het VK komen? Een negatieve test voor de vlucht is waardeloos als je 3 dagen daarna ziek wordt.

Wat is dan de toegevoegde waarde dat mensen in Nederland verplicht vanaf 20:00 uur binnen moeten blijven?
drooglegging
1
Sligro fors up, Ahold en dat Thuisbezorgd zakken nu verder weg, begrijp ik dat we nu alles voor 18.00 uur in bulk bij de groothandel gaan halen?

Dat thuisbezorgen is duidelijk over de top in Amsterdam, alles op de straat in nu "Take Away" via de voordeur van het gesloten restaurant, support your local economy, steeds meer consumenten gaan het doorkrijgen en ook begrijpen.

Dat Thuisbezorgd is ook feitelijk alleen maar hap/snap werk, de snelle snack als een pizza of sushie, na 3 weken ben je daar echt wel klaar mee.

Pic Nic draait full power maar kan de vraag niet aan, wat een groeibedrijf zeg, niets gestolen, elke cent omzet/winst is door arbeid en inzet gerealiseerd.
suske wiet
0
Het virus is meer besmettelijk (de variant )maar veel minder gevaarlijk .
Overdreven paniek is niet nodig .
Zo vlug mogelijk dag en nacht vaccineren
kees pit
2
het lijkt mij dat de avondklok in ieder geval even in de ijskast moet, nog afgezien van de handhaving van een evt aklok
Morris II
1
Tippie
1
Geen avondklok, want dat werkt voor geen meter, zeker in ons land niet.
Pak de zaken aan die er echt toedoen.
Japio_
0
quote:

Morris II schreef op 18 januari 2021 19:12:


We worden geregeerd door een artsen gunta en de regering (rutte) is een meeloper


Als iedereen die zich laaft aan de NOW centjes een ander gaat helpen dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.
Sander_zwi
1
Ga effe snel een end heen met je avondklok. Het voegt echt niks toe en mensen verzinnen echt wel iets waardoor ze massaal de hond moeten uitlaten of iets dergelijks. Vliegen kan nog steeds, gigantisch druk in supermarkten en daarnaast zijn kantoren gewoon nog open bij een gedeelte van de bedrijven. Dus nee, avondklok gaat niet de doorslag geven. Zeker niet voor jongeren die desnoods gewoon langer blijven hangen bij vrienden...
IkWilVanIEXAf
1
Wees even wat genuanceerder. Er is natuurlijk wel een groep mensen die ploegendienst werken, bv in de distributie, voedselindustrie, nutsvoorzieningen zoals de gas / licht en water voorziening. Tevens is het handig als de maatschappelijk noodzakelijke diensten zoals , politie, brandweer enz ook haar werk kan blijven doen. Maar het is bij mij de vraag of een avondklok op onderbuikgevoelens van het omt is gebaseerd of dat het ook echt iets gaat bijdragen aan het afvlakken van de piek in de gezondheidszorg. Overheid toon dit eerst aan en ga daarna pas tot invoering over. Dat verhoogd het draagvlak.
jaapw58
0
Vaccineren? Je bedoelt genetisch manipuleren. Iedereen die een injectie krijgt doet mee aan een experiment. Fase 3, de gevolgen op lange termijn, zijn uiteraard niet onderzocht. Het is mRNA toepassing die nog nooit op deze manier op mensen is gebruikt. Er zijn al tientallen ouderen kort na de inenting overleden. Enorme allergische reacties zijn gemeld. Geen haar op mijn hoofd!

Doe onderzoek, Informeer je!
Japio_
0
quote:

jaapw58 schreef op 19 januari 2021 16:45:


Vaccineren? Je bedoelt genetisch manipuleren. Iedereen die een injectie krijgt doet mee aan een experiment. Fase 3, de gevolgen op lange termijn, zijn uiteraard niet onderzocht. Het is mRNA toepassing die nog nooit op deze manier op mensen is gebruikt. Er zijn al tientallen ouderen kort na de inenting overleden. Enorme allergische reacties zijn gemeld. Geen haar op mijn hoofd!

Doe onderzoek, Informeer je!


Als het aanpassen van DNA zo eenvoudig is als jij jezelf voorstelt dan weet ik nog wel 1001 andere lucratieve toepassingen.
jaapw58
0
zoek maar eens op 'MD Louise Lagendijk from the Netherlands talks about the new vaccine for COVID-19'. Ze legt het keurig uit.
Damokless
0
quote:

jaapw58 schreef op 19 januari 2021 18:02:


zoek maar eens op 'MD Louise Lagendijk from the Netherlands talks about the new vaccine for COVID-19'. Ze legt het keurig uit.


Dat ze het keurig uitlegt zegt niets over het waarheidsgehalte. Wappies genoeg is deze tijd, maar dat hoef ik jou niet te vertellen toch?
Japio_
0
Één spuitje voor een penis of borstvergroting, weelderige haargroei en nagels die een cm per week groeien en dat alles wordt op Facebook door deskundigen haarfijn uitgelegd.


18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.