Amerikaanse ambassadeur: rust in vrede, mijn mede-Fries

Gepubliceerd op 18 januari 2021 15:05 |

DEN HAAG (ANP) - De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra heeft op Twitter laten weten de dood van voormalig VNO-NCW-voorman Hans de Boer te betreuren. "Hans zei ooit tegen me: 'Ik kom uit Friesland en daar komen niet veel diplomaten vandaan" (vanwege hun directheid). Misschien hield ik daarom van hem. Rust in vrede, mijn mede-Fries. Je zal enorm worden gemist."

Hoekstra, die in Groningen werd geboren maar op 3-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisde, condoleert verder De Boers vrouw Klaske en hun kinderen. De Boer overleed maandag op 66-jarige leeftijd als gevolg van een hersenbloeding een paar dagen eerder.

Ook vanuit de Europese ondernemersorganisatie BusinessEurope in Brussel is gereageerd op het overlijden van De Boer. "We verliezen niet alleen een geweldige zakelijke leider, maar vooral ook een geweldige vriend", laat BusinessEurope-president Pierre Gataz weten. De Boer was niet alleen voorzitter van VNO-NCW in Nederland, maar ook vicepresident bij de Europese organisatie.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.