AEX speelt deel winst kwijt

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 16:02 | Reacties: 2

AEX (07 jul)

575,52 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs speelde in de namiddag een deel van zijn eerdere winst kwijt. Op de Europese beurzen maakt de aanvankelijke euforie over een brexitdeal tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk plaats voor voorzichtigheid, omdat het nog maar de vraag is of de Britse premier Boris Johnson het akkoord door het parlement kan loodsen. Bij de bedrijven stonden Unilever en Sligro in de schijnwerpers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 577,61 punten. De MidKap ging 0,4 procent omhoog tot tot 855,15 punten. De beurs in Parijs stond een fractie hoger en Frankfurt noteerde 0,4 procent in de plus. Londen steeg 0,9 procent.

Unilever stond 0,4 procent hoger. Het levensmiddelenconcern heeft in het derde kwartaal zijn eigen groeiverwachting niet gehaald. In de eerste twee kwartalen van 2019 lukte dat nog wel. Topman Alan Jope belooft dat het concern de komende tijd orde op zaken zal stellen en houdt vast aan de doelstellingen voor het hele jaar. De Zwitserse concurrent Nestlé, die ook met cijfers kwam, verloor 2 procent.

Flow Traders

In de MidKap was Flow Traders hekkensluiter met een min van 7,9 procent. De beursintermediair profiteerde afgelopen kwartaal van een toegenomen handelsactiviteit, maar in Noord- en Zuid-Amerika gingen de handelsinkomsten opnieuw stevig omlaag. Sligro kelderde ruim 10 procent bij de kleinere bedrijven, na tegenvallende resultaten van het groothandelsbedrijf.

Ericsson dikte 5,2 procent aan in Stockholm na een verhoging van de omzetprognose. Tele2 won 3,9 procent na een handelsbericht. In Oslo viel het kwartaalbericht van bodemonderzoeker PGS (plus 8,6 procent) in de smaak. Concurrent Fugro won 5,1 procent in Amsterdam.

Pernod Ricard

Pernod Ricard zakte 4,5 procent in Parijs. De Franse drankenproducent kampte afgelopen kwartaal met een afnemende vraag in Azië.

De euro was 1,1128 dollar waard, tegen 1,1066 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 52,89 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 58,92 dollar per vat.

2 Posts
het zwaard
0
Al weken kijkt men uit naar de oplossing voor de Brexit en is de beurs in de ban van de dagelijkse ontwikkelingen. En maar kopen of verkopen, maar de banken maar rijk, denk ik dan. Nu is er 'n oplossing maar ze moet nog wel naar het Britse parlement, dus terug naar af. Morgen komt de een of andere Pipo weer eens iets vertellen en de stante pede begint weer terug. Nu ligt het target weer op 31/10 maar geen mens weet wat er nog te gebeuren staat.
Zeg nu zelf, geloof jij nog in de Brexit ?
san marco
0
Lulverhaal.... Elke actie richting 580 wordt teniet gedaan. Het mag niet gepasseerd worden. Optie expiratie belangen voor morgen
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.