Wall Street begint met kleine plus

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 15:47 |

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met lichte winst aan de dag begonnen. Beleggers op Wall Street verwerkten de brexitdeal die tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is gesloten. Ze blijven echter voorzichtig, want vanuit de Britse politiek kwam ook al veel weerstand op het gesloten akkoord. Ook waren er opnieuw veel kwartaalresultaten te verwerken en werd er gekeken naar nieuws op het handelsvlak.

De Dow-Jonesindex steeg in de openingsminuten 0,2 procent tot 27.050 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,4 procent bij op 3002 punten, techbeurs Nasdaq ging 0,5 procent omhoog tot 8162 punten.

Technologieconcern IBM ging bijna 6 procent omlaag na een lagere omzet te hebben geboekt in het afgelopen kwartaal. Videostreamingdienst Netflix ging juist ruim 6 procent omhoog. Het bedrijf kreeg er meer abonnees bij dan waar kenners op hadden gerekend.

Industrieel conglomeraat Honeywell scherpte zijn winstverwachting aan en ging 2,3 procent omhoog. Sigarettenfabrikant Philip Morris ging 0,8 procent omlaag. Het bedrijf liet goede cijfers zien voor zijn sigarettenalternatief IQOS. De winst van het bedrijf daalde wel door de dalende vraag naar traditionele sigaretten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.