Brexitdeal zet beurzen hoger

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 12:01 | Reacties: 11

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen vonden donderdag de weg omhoog na een aarzelend begin van de handel. Berichten over een brexitakkoord tussen Brussel en Londen zorgden voor opluchting onder beleggers. Op het Damrak viel het kwartaalbericht van Unilever in goede aarde. Flow Traders en Sligro gingen onderuit na tegenvallende resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent hoger op 579,47 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 858,57 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 1 procent. Londen steeg 0,6 procent. De onderhandelaars van de EU en Groot-Brittannië hebben volgens de Britse premier Boris Johnson een principeakkoord gesloten over de brexit.

Unilever (plus 1 procent) behoorde tot de koplopers in de AEX. Het levensmiddelenconcern heeft in het derde kwartaal zijn eigen groeiverwachting niet gehaald. In de eerste twee kwartalen van 2019 lukte dat nog wel. Topman Alan Jope belooft dat het concern de komende tijd orde op zaken zal stellen en houdt vast aan de doelstellingen voor het hele jaar. De Zwitserse concurrent Nestlé, die ook met cijfers kwam, verloor 1 procent.

Sligro keldert

In de MidKap sloot Flow Traders de rij met een min van 4,6 procent. De beursintermediair profiteerde afgelopen kwartaal van een toegenomen handelsactiviteit, maar in Noord- en Zuid-Amerika gingen de handelsinkomsten opnieuw stevig omlaag. Sligro kelderde 11 procent bij de kleinere bedrijven, na tegenvallende resultaten van het groothandelsbedrijf.

Ericsson dikte 7 procent aan in Stockholm. De Zweedse producent van netwerkapparatuur verhoogde zijn omzetverwachting. Tele2 won 5 procent. Het Zweedse telecomconcern ligt op koers voor het behalen van zijn jaardoelstellingen. In Oslo viel het kwartaalbericht van bodemonderzoeker PGS (plus 13 procent) in de smaak. Concurrent Fugro won 5 procent in Amsterdam.

Koersen

Pernod Ricard zakte 3,5 procent in Parijs. De Franse drankenproducent kampte afgelopen kwartaal met een afnemende vraag in Azië. In Zürich raakte softwarebedrijf Temenos 17 procent kwijt na een tegenvallend handelsbericht.

De euro was 1,1098 dollar waard, tegen 1,1066 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 52,81 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 58,96 dollar per vat.

13 Posts
kabalebo
0
Maar ALS de Brexit een feit is, wat is daar dan de meerwaarde van, om de beurs hoger te zetten ? Het lijkt mij alleen maar verliezers op te leveren.
FrankAlexander
0
Weer puur beleggerslogica en het zegt nog helemaal niks, kan net zo hard nog weggestemd worden aankomende zaterdag door het lagerhuis daar...

Jopie1962
1
quote:

kabalebo schreef op 17 oktober 2019 12:09:


Maar ALS de Brexit een feit is, wat is daar dan de meerwaarde van, om de beurs hoger te zetten ? Het lijkt mij alleen maar verliezers op te leveren.


Bedrijven stappen dan uit de wacht-stand en gaan weer verder met investeren. Op dit moment staan er overal projecten in de wacht, omdat men niet weet waar men aan toe is.
Happy
2
quote:

Jopie1962 schreef op 17 oktober 2019 12:19:


[...]

Bedrijven stappen dan uit de wacht-stand en gaan weer verder met investeren. Op dit moment staan er overal projecten in de wacht, omdat men niet weet waar men aan toe is.


Dat weten ze nu ook nog niet. Gaat maanden gesteggel geven. Op het eind alleen maar verliezers. De euforie zal kort zijn. Mooi uitstapmoment.
Piet2010
0
quote:

kabalebo schreef op 17 oktober 2019 12:09:


Maar ALS de Brexit een feit is, wat is daar dan de meerwaarde van, om de beurs hoger te zetten ? Het lijkt mij alleen maar verliezers op te leveren.

De beurs houdt nou eenmaal niet van onzekerheid. Dit akkoord neemt een stukje onzekerheid weg en dus gaan de koersen omhoog. Beter een slecht akkoord dan langdurig geen akkoord. Zelfde geldt voor de deal van de VS met China; beter een deelakkoord dan steeds verdere escalatie.
Jetje1
0
er is nog geen deal, moet eerst nog door het lager huis, en eu moet er ook nog mee accoord gaan
zwarteridder
0
Andy5
0
Economisch beurstechnisch is er wel degelijk verschil tussen een no deal Brexit en een deal Brexit.
pmepme_
0
Dagkoersen. vanmiddag of morgen blijkt de deal waarschijnlijk tot niet zo mooi. In het algemeen geldt hoe harder politici roepen hoe voorzichtiger je moet zijn. Onder druk worden veel zaken vloeibaar maar niet altijd beter. De verschuivingen van de grens naar de Ierse zee (voor zover de DUP dat überhaupt accepteert) leidt op termijn tot oeverloze discussies. Het is een technisch zeer gecompliceerde zaak die vraagt om problemen. Veel discussies en dreigementen over en weer zijn dan het gevolg.Dat het VK geen maatregelen neemt die de concurrentieverhoudingen op scherp zet (belastingparadijs om bedrijven te lokken) is nog minder waard dan het papier waarop het is geschreven. Types als Boris Johnson cs zijn opportunisten en hebben weinig met loyaliteit (noch naar eigen partijleden en zeker noch naar EU-concurrenten). Hebben we daarvan niet al te veel voorbeelden van gezien?? Maar let maar op: zaterdag stemt de DUP tegen en in haar gevolg een aantal conservatieven. Het wordt m.i. toch echt een no-brexit. Jammer maar het is niet anders.
putbruy10
0
Johnson wordt niets gegund, zeker niet door de oppositie die verkiezingen wil. Dus zaterdag terug naar af.
FrankAlexander
0
"Johnson mogelijk de EU-leiders gaat vragen om verder uitstel van de Brexit uit te sluiten. Hierdoor zou het parlement voor de keuze staan om of vóór deze deal te stemmen, of dus impliciet voor een no-deal."
DeepSpaceHorizon
0
Take it or leave it. Laatste kans en geen uitstel. Dan maar geen deal. Soap heeft lang genoeg geduurd.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.