Italiaanse bank Intesa verhoogt bod op branchegenoot UBI

Gepubliceerd op 17 juli 2020 20:51 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Italië 

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo heeft zijn bod op branchegenoot Unione di Banche Italiane (UBI) met 652 miljoen euro verhoogd. Eerder wees UBI de ongevraagde overnamepoging nog af.

Intesa Sanpaolo deed in februari een bod in aandelen dat neerkomt op 4,9 miljard euro. De top van UBI wees het voorstel onder andere af omdat ze liever in contanten betaald wil krijgen. Nu is Intesa bereid nog eens 57 cent cash per aandeel bovenop het eerdere bod te betalen, waarmee aandeelhouders een bonus van 45 procent over de waarde van hun stukken zouden krijgen.

Twee groepen aandeelhouders, samen goed voor 13 procent van alle UBI-aandelen, hebben zich al achter Intesa's overnameplannen geschaard. Anderen kunnen nog tot 28 juli ingaan op het bod.

Na een eventuele samenvoeging zou een bank ontstaan die de grootste Italiaanse bank, UniCredit, naar de kroon steekt. De bankensector is hard op zoek naar manieren om winstgevend te blijven in tijden van lage rentes, en een krachtenbundeling als deze zou daarbij kunnen helpen.

5 Posts
objectief
0
quote:

Franfran1000 schreef op 18 juli 2020 17:47:


Steunt de ECB dit bod ook?


Je kunt ze beter zelf bellen omdat te weten te komen.
Dead cat bounce
0
Ja ze hebben geen geld nergens voor maaaaaar
Wanneer stop deze onzin nou eens :-)))))
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.