Eerste kwartaalwinst voor Pharming | Eurobench.com

Eerste kwartaalwinst voor Pharming

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 07:35 | Reacties: 9 | Onderwerpen: biotechnologie 

Pharming (17:35)

0,819 +0,027 (+3,41%)

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft voor het eerst een kwartaalwinst in de boeken gezet. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag in een handelsbericht over de eerste verslagperiode van het jaar. De opbrengsten van de onderneming dikten bovendien flink aan.

Pharming noteerde een nettowinst van 3,3 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 5,7 miljoen euro. Topman Sijmen de Vries sprak dan ook van een belangrijke mijlpaal. Pharming dankt het positieve resultaat naar eigen zeggen onder meer aan ,,sterke verkoopprestaties''. De operationele winst steeg met 110 procent tot 8,2 miljoen euro.

De totale omzet van Pharming steeg met 90 procent tot 29,5 miljoen euro. Pharming zag de productverkopen van zijn middel Ruconest in de Verenigde Staten flink bijdragen aan de opbrengsten, ondanks een flinke waardevermindering van de Amerikaanse dollar in dezelfde periode.

Kaspositie

De kaspositie van Pharming bleef stabiel op 59,8 miljoen euro.

Voor de rest van 2018 voorziet Pharming dat de inkomsten uit de verkoop van Ruconest aanhoudend zullen blijven groeien. Dat komt voornamelijk op het conto van de Amerikaanse activiteiten. Een en ander zal leiden tot het realiseren van positieve operationele en netto-kwartaalresultaten gedurende het hele jaar. Pharming geeft geen nadere financiële vooruitzichten.

De Vries wees er in een toelichting op dat de onderzoeks- en ontwikkelingsbriefing die op donderdag 21 juni in New York gehouden wordt, belangrijk is voor de onderneming. Daar worden samen met deskundigen details verstrekt over de voortgang van Ruconest tegen de genetische aandoening angio-oedeem (HAE), waardoor onder meer acuut zwellingen kunnen ontstaan, en over de vooruitzichten voor deze nieuwe indicaties.

273 woorden, 1772 tekens

18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dre1960
1
Geweldig het is een van de weinig biotech bedrijven die winst boekt , nu de koers nog .
Jopie1962
1
"Voor de rest van 2018 voorziet Pharming dat de inkomsten uit de verkoop van Ruconest aanhoudend zullen blijven groeien."

Ja, en de volgende verslagperiode werkt de dollar-koers in het voordeel!
esperança
0
Mooie cijfers en in lijn van de verwachtingen
Outlook is positief en pipeline ziet er ook veelbelovend uit.
Ik verwacht dat er nu nog meer grote investeerders gaan instappen.

sukses
Jopie1962
0
En straks bij opening goedkoop bij-kopen, want de theoretische openingprijs blijft dalen op dit moment.
husa
0
cornelia60
0
Lijkt op of de rapporten van ALTICE en Pharming verwisselt zijn door aandeelhouders
JackO1976
0
De Vries doet weer een aandelen dump, vorige keer bij de cijfers... niet slim naar mijn idee, maar goed. Anders was de koers zeker naar 1,60 - 1,75 range gegaan vandaag. Maar komt zeker binnenkort! Dus vandaag ook weer flink bij gekocht op de dip van -7%, is ook weer positief!
Ron50
0
Sinds lange tijd weer eens in Pharming gestapt. Bij 1.47 zal nu wel weer 30% vanafgaan . Begrijp niks van beleggen.
Jacking
2
Jammer van die goeie kwartaalcijfers. Positief nieuws vanuit Pharming heeft helaas steeds een negatief effect op de koers. Nu maar hopen dat ze Q2 flink verlies lijden. Je moet blijkbaar omgekeerd denken als belegger!!!
vaste koers
0
Het verlies van vandaag maken we binnen twee werkdagen goed. Het is (helaas) een spel dat bij dit aandeel hoort.
JackO1976
0
Van de tegendraadse bewegingen van Pharming snap ik deze keer ook niks. Vorige keer was de aandelen dump van Pharming debet.
Beer 53
0
Inderdaad zeer vreemd dat de koers zo gezakt is Had zeker boven de 1.65 moeten zijn
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.