Groen licht van commissarissen voor nieuwe topman ABN AMRO

Gepubliceerd op 17 april 2020 16:57 | Reacties: 5 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (11:58)

7,910 -0,094 (-1,17%)

AMSTERDAM (AFN) - De raad van commissarissen van ABN AMRO heeft officieel ingestemd met de benoeming van Robert Swaak tot topman en bestuurder van de bank. Swaak volgt Kees van Dijkhuizen op die op de aandeelhoudersvergadering van 22 april zijn functie overdraagt.

Begin januari was al bekend dat Swaak de nieuwe baas van de bank zou worden. Zijn benoeming was toen nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders als De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die zien geen bezwaar waarmee ook de commissarissen konden instemmen.

Swaak was eerder onder andere bestuursvoorzitter van PwC Nederland. Hij wordt voor een periode van vier jaar benoemd. Bij ABN AMRO gaat hij zich richten op het toekomstgericht maken van de bank en zorgen dat de financiële instelling zijn voeling behoudt met wat de maatschappij belangrijk vindt. Hij zegt in een eerste reactie dat de rol van de bank en de richting die ABN AMRO gekozen heeft hem aanspreken.

5 Posts
jan de vakman
0
Nou,hij kan gelijk vol aan de bak om dit drama weer enigszins op de rails te krijgen.
Trumpio,mijn complimenten,jongen,nu kan je zien dat er in amerika,naast een politicus,ook een zakenman in de zelfde persoon zit,die kijkt,hoe we zo goed mogelijk,met zo min mogelijk schade weer op kunnen starten!!Rutje bel eens naar je lange vriend,misschien kan hij je broodnodige tips geven,om een in hoofdzaak zich afspelend drama in bejaarden en nog meer verpleegtehuizen,niet uit te laten lopen op een ekonomische ramp,die zijn weerga niet kent!!
Shelletje sorteert voor op betere tijden,hoewel de olieprijs laag blijft gaat de reus er als een haas vandoor,ook de chippies schrijven opnieuw leuk groen,het lijkt op een mooie groene vrijdag uit te draaien,geluk ermee!!
Goldfish1080
1
Prima topman. Ben het volledig met Wobke Hoekstra eens dat dit de juiste man is. Niet van de toren gevallen, economisch zeer goed onderlegd, geen rare uitspraken, geen schandalen en bewezen verantwoordelijk handelen. Hopelijk blijft hij even. ABN heeft een groot stigma (2007/2008, Ronin, witwassen) maar doet het de laatste jaren vanuit mijn perspectief minstens net zo goed als dan niet beter dan ING. ABN gaat niet falliet, al zal de pijn wel groot zijn.
Lepre Chaun
1
Pechorin
0
Jullie zijn lachwekkend:
1) een accountant als CEO: dat zal lekker progressief denken binnen ABN AMRO echt niet stimuleren
2) de NLse accountancy wereld blinkt niet bepaald uit met integriteit
drooglegging
0
In ieder geval op aangeven politiek Den Haag, de 300 topmanagers onder de topman zien weer geen "Bankier"...wat ze oh zo graag willen "iemand van ons"

Die 56% aandelen zullen voorlopig niet op de markt komen, kan nog jaren duren, dus ook nog jaren geen fantasie.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.