PostNL trekt handen geheel af van Italiaans Nexive

Gepubliceerd op 16 november 2020 07:33 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Italië 

PostNL (05 mrt)

3,600 -0,026 (-0,72%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft zijn volledige belang in de voormalige Italiaanse dochter Nexive verkocht. De grootste logistieke dienstverlener van Italië, Poste Italiane, neemt Nexive in zijn geheel over. Dat betekent concreet dat een belang van 20 procent dat PostNL nog bezat en de 80 procent van Nexive dat deze zomer door PostNL als was verkocht aan het Duitse Mutares overgaan naar de nieuwe eigenaar.

Nexive is de tweede post- en pakketbezorger van het Zuid- Europese land. Door een tijdelijke aanpassing van de Italiaanse wetgeving, die concentratie van activiteiten mogelijk maakt, kon de overeenkomst met Poste Italiane worden gesloten.

De overeenkomst is nog onder voorbehoud van verder boekenonderzoek en geldende condities, en wordt naar verwachting begin 2021 afgerond. Poste Italiane meldt dat de partijen overeen zijn gekomen dat op Nexive een prijskaartje van 60 miljoen euro is geplakt, maar dat de uiteindelijke prijs na afronding van de deal bekend wordt gemaakt.

PostNL legt uit dat in strategisch opzicht consolidatie van de postmarkt de enige manier is om de postvoorziening en de daaraan gerelateerde werkgelegenheid duurzaam in stand te kunnen houden. Zeker door de structurele krimp van de hoeveelheid te bezorgen post. Dit proces wordt versterkt door de impact van de coronapandemie, zoals dat ook in andere Europese landen gebeurt.

PostNL bereikte in juli nog een akkoord met Mutares nadat Nexive al een tijdje in de etalage stond.

6 Posts
Go Go Go !
2
Van harte gefeliciteerd Mutares ! Jullie hebben waarschijnlijk een prachtige deal gedaan. Met dank aan de Postkoningin en haar hulpje, Pim. Nexive heeft de PostNL belegger een hoop geld gekost.
Makita
0
Goed dat dit internationale boek nu helemaal sluit., koste jaarlijks geld voor PostznL. Waarschijnlijk klein boekwinstje en goed voor de cashflow.
[verwijderd]
0
Inderdaad.
Dossier definitief gesloten.
Geen aandacht meer aan besteden.
Beter voor de ratios.

Concentreer je maar op de gigantische drukte binnen de belangrijkste activiteiten in de belangrijkste regio.
IEX watcher
0
En wat is het voordeel voor Goldman Sach, die sinds vorige week ook grootaandeelhouder is bij PostNL?
Lepre Chaun
0
quote:

IEX watcher schreef op 16 november 2020 08:24:


En wat is het voordeel voor Goldman Sach, die sinds vorige week ook grootaandeelhouder is bij PostNL?

Misschien ene splitsing van post en pakjes in NL
KAKO
0
Prima. Afsluiten en door. Met een globaliserende markt heeft pakketbezorging een gouden toekomst. Het is nu aan PostNL om dit spel goed te spelen. Hoe lang nog voordat de bezorging volledig wordt geautomatiseerd... En, welke rol hebben drones hierin...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.