Unibail-Rodamco-Westfield wil financiën 'resetten'

Gepubliceerd op 16 september 2020 19:44 | Reacties: 12

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD (18 jan)

60,460 -2,040 (-3,26%)

PARIJS (AFN) - Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) wil zijn financiële positie versterken en geeft daar onder meer voor 3,5 miljard euro aan aandelen voor uit. Ook wil de onderneming bezittingen ter waarde van zo'n 4 miljard euro afstoten. Het Frans-Nederlands-Australische bedrijf heeft een 'resetplan' opgesteld waar dat de belangrijkste punten uit zijn. Ook op het dividend en door de investeringen te beperken wil het vastgoedfonds nog geld besparen.

Alle besparingen moeten worden gebruikt om de schuldenlast terug te brengen. Daarmee wil URW de sterke kredietbeoordeling behouden en toegang behouden tot goedkope leningen. De geplande aandelenuitgifte, waar al geïnteresseerden voor zijn, moet nog worden goedgekeurd door de huidige aandeelhouders, die daar in het vierde kwartaal de kans voor krijgen. URW denkt de verkoop van bezittingen voor eind volgend jaar af te kunnen ronden.

Door de uitbetaling van dividend te beperken wil URW de komende twee jaar nog eens 1 miljard euro besparen. Ook verlaagt het fonds de geplande investeringen met 800 miljoen euro waarmee de totale opbrengsten van het plan boven de 9 miljard euro uitkomen.

Volgens topman Christophe Cuvillier is het plan uitgebreid ten opzichte van de in juli geplande desinvesteringen door de onzekerheid over de duur van de coronapandemie en hoe snel de economie herstelt. Alle winkelcentra van URW wereldwijd zijn inmiddels weer open, maar het aantal mensen dat ze bezoekt ligt nog ver onder het normale aantal. Daarbij doet Europa het beter dan de Verenigde Staten, stelt de onderneming. In juli kwam bovendien 72 procent van de huur binnen, terwijl ook met de onderhandelingen over huren voortgang wordt geboekt.

Ratingbureau Standard & Poor's (S&P) bevestigde het oordeel over URW op A-. De prognose voor het winkelvastgoed blijft evenwel negatief, wat duidt op de mogelijkheid van een aanstaande verlaging van de rating.

15 Posts
optiejunky
1
Dus het gerucht was toch waar!

Nu het volgende : 3,5 miljard aandelen emissie in q4 spannend!
DaanvanO
0
Eindelijk duidelijkheid. Nog even tanken en dan kunnen we langzaam aan weer naar boven kijken.
Beursplein 5
0
De geplande aandelenuitgifte, waar al geïnteresseerden voor zijn, moet nog worden goedgekeurd door de huidige aandeelhouders, die daar in het vierde kwartaal de kans voor krijgen.

Dus geen CLAIM-emissie ?
R0ME0
4
Vieze oplichters.
Een 1-2tje met de shorters criminelen.

De genummerde offshore rekeningen van de toppertjes van URW zullen wel goed gevuld worden.

Nog zeer ruim binnen alle comvenanten zitten en 72% van de huur van juli binnen krijgen betekend gewoon nog steeds prima winst draaien.

Dan kun je toch ook wel zonder emissie door de zure appel heen bijten.

Nee op dit vernietigende niveau aandelen uitgeven.

Compleet wanbeleid, leg ze aan een leugen detector en vraag ze de werkelijke reden van deze emissie.
Dr Joep
1
Dhrbelegger
0
heel goed nieuws. Balans versterkt zich hierdoor enorm en emissie is gegarandeerd. Nu weer vooruit1
Dr Joep
0
Als ze nu eens alles zouden afstoten inclusief het corrupte management. Pakken we 100 euro terug en zijn we klaar met deze rotzooi.
Up&Down
1
quote:

Beursplein 5 schreef op 17 september 2020 00:31:


De geplande aandelenuitgifte, waar al geïnteresseerden voor zijn, moet nog worden goedgekeurd door de huidige aandeelhouders, die daar in het vierde kwartaal de kans voor krijgen.

Dus geen CLAIM-emissie ?


Helaas is dit artikel een slechte vertaling van het persbericht. Zoals ik het lees willen ze kiezen voor een claimemissie. Dit zou evt nog kunnen veranderen, aangezien het een voornemen is. Een aantal banken heeft aangegeven dat ze stukken willen afnemen. (Die evt niet worden afgenomen??)

Ik ben het er wel mee eens dat ook de tekst van het persbericht wat ruimte overlaat voor partijdigheid richting de grote aandeelhouders/ banken.
objectief
1
quote:

perry1 schreef op 17 september 2020 08:09:


Ja het nieuws was natuurlijk ingeprijsd..


Schoon schip maken is een goede zaak; maar voor de dividendbeleggers wordt dit en zure pil.
objectief
0
quote:

tbol schreef op 17 september 2020 08:34:


paniekreactie,erg domwat bedoel je...de maatregelen van het bestuur??? (bestuur ziet in dat stil afwachten geen zin geeft en kijkt naar de toekomst)
Dr Joep
0
Lekker bonussen binnenharken maar als het effe tegenzit komt overal de stront naar boven drijven.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.