VW schakelt tandje bij met elektrisch rijden | Eurobench.com

VW schakelt tandje bij met elektrisch rijden

Gepubliceerd op 16 sep 2018 om 14:39 | Reacties: 5

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. (20 jun)

146,760 +1,560 (+1,07%)

WOLFSBURG (AFN/DPA) - Volkswagen wil de overstap naar elektrisch rijden versnellen. Het bedrijf scherpt daarvoor zijn productiedoelstellingen aan. Tegen 2022 moeten 27 nieuwe elektrische modellen van vier van de merken van de Duitse automaker in productie zijn.

Vorig jaar kondigde de automaker al aan dat het in vijf jaar tijd 34 miljard euro investeert in technologie voor elektrische en autonoom rijdende auto's. Tegen 2025 zullen de merken van de Groep meer dan tachtig nieuwe modellen met elektromotoren op de markt zetten. Het doel voor 2030 is om alleen nog maar elektrische wagens te produceren.

Topman Herbert Diess waarschuwde onlangs dat de overgang naar elektrische rijden duurder kan uitpakken dan eerder voorzien. Door de winsten nu op te voeren hoopt het bedrijf zijn toekomst te kunnen financieren, zo zei hij eerder.

Volkswagen kampt nog altijd met de nasleep van het omvangrijke dieselschandaal. Die heeft de automaker vele miljarden aan boetes en schadevergoedingen gekost. Om herhaling te voorkomen gaat het bedrijf ook meer inzetten op integriteit en wetgeving.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
Op naar het volgende schandaal, zoals bijv. : "VW sjoemelt al jaren met prestaties en levensduur accu's elektrische auto's. Werkelijke capaciteit vele malen lager dan opgegeven capaciteit.".
fausto1
0
electrisch rijden is duur; een accu kost al circa 25 keuro. daar koop je een hele benzineauto voor. dus electrisch rijden is alleen voor de rijken betaalbaar
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.