Voorman VNO-NCW trots op dividendlobby | Eurobench.com

Voorman VNO-NCW trots op dividendlobby

Gepubliceerd op 16 sep 2018 om 12:35 | Reacties: 3

AMSTERDAM (AFN) - Hans de Boer, de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, is er trots op dat hij ,,aan de goede kant van de streep" strijdt vóór het afschaffen van de dividendbelasting. Hij zei in WNL op Zondag op NPO 1 dat hij vierkant achter zijn lobby blijft staan.

,,We moeten zorgen dat Nederland aantrekkelijk blijft. Ik wil voorkomen dat roofridders onze hoofdkantoren afbreken, zoals is gebeurd met ABN AMRO", aldus De Boer. Hij zei ook niet onder de indruk te zijn van de kritiek op de keuze van het kabinet-Rutte III om de dividendtaks af te schaffen.

De Boer vindt politici heel hypocriet als het over dit onderwerp gaat. Hij wees onder meer op een eerdere motie die door linkse partijen is ondertekend. Daarin roepen ze het kabinet op alles op alles te zetten om vijandige overnames uit het buitenland tegen te houden, zoals toentertijd bij Unilever en Kraft Heinz.

Compromis

Verder ziet De Boer niets in een compromis waarbij de dividendbelasting alleen wordt verlaagd en niet wordt afgeschaft.

FNV is nog altijd niet blij met de keuze van het kabinet om, zoals de bond het noemt, 2 miljard euro aan rijke buitenlandse aandeelhouders cadeau te doen. Om de ,,heersende onvrede" tegen de afschaffing van de dividendbelasting zichtbaarder te maken, gaat FNV de straat om ondertekenaars te werven voor de petitie tegen de afschaffing.

Volgens de bond is tot op heden alle kritiek op de afschaffing van de dividendbelasting aan dovemansoren gericht. De maatregel is volgens de klagers het zoveelste voorbeeld waarbij onder het regime van Rutte het grootkapitaal wordt bediend met belastingkortingen. Dit terwijl de Nederlandse werkenden en de mensen met een uitkering of klein pensioen worden geconfronteerd met extra lasten zoals de btw-verhoging, aldus FNV.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Toddemij
0
De Boer leeft kennelijk op een eiland. En onze Pechtold die normaal altijd zijn vingertje wees hoor je nu niet. Over de rug van ons Nederlanders wordt een enkele multinational een veer van 2 miljard in de kont gestoken.
Bonost
0
Laat die multinationals dan lekker vertrekken naar het zoveel betere Engeland. Daar komen wij als handelslandje best wel overheen. Maar het moet een keer afgelopen zijn met al die kadootjes uit te delen. Dat hebben we al genoeg gedaan in het verleden met al die brievenbusfirma's, die ook nauwelijks voor extra werk hebben gezocht.
En de werkgelegenheid van al die multinationals wordt ook zwaar overdreven.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.