Aandeel Twitter omlaag bij opening Wall Street

Gepubliceerd op 16 juli 2020 15:56 | | Onderwerpen: Twitter 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

Twitter (14 aug)

37,900 +0,080 (+0,21%)

NEW YORK (AFN) - Twitter is donderdag onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers zetten het aandeel bij opening van de handel bijna 4 procent lager na de omvangrijke hack bij het bedrijf. Op Wall Street ging de aandacht verder uit naar een voorraad bedrijfsresultaten en nieuwe cijfers over de economie. De belangrijkste graadmeters begonnen eveneens in de min.

De Twitteraccounts van meerdere prominenten en grote bedrijven zijn enige tijd gekaapt geweest door oplichters. Er is om donaties in bitcoins gevraagd op de accounts van bedrijven als Apple en Uber en prominenten als rapper Kanye West, de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en miljardairs Bill Gates, Michael Bloomberg, Amazon-baas Jeff Bezos en Tesla-topman Elon Musk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 26.690 punten. De brede S&P 500 verloor 0,8 procent tot 3199 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,3 procent tot 10.419 punten.

Onder meer medisch concern Johnson & Johnson (J&J) gaf een kijkje in de boeken. De onderneming verkocht afgelopen kwartaal minder medische apparatuur, omdat ziekenhuizen wereldwijd veel reguliere operaties hadden uitgesteld wegens de coronapandemie. Wel werd het bedrijf positiever over de aangepaste winst in heel 2020. Het aandeel stond in de eerste handelsminuten licht lager.

Bank of America noteerde een kleine 3 procent in de plus. Het financiële concern zag de winst in het tweede kwartaal flink dalen omdat miljarden extra opzij werden gezet voor verliezen op slechte leningen. Maar beleggers schrokken daar niet van. Bij veel andere banken speelde dat ook al. Zakenbank Morgan Stanley (plus 1 procent) boekte juist een veel hogere winst, dankzij de toegenomen handelsactiviteit op de beurzen.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.