Amerikaanse koper verhoogt op biotechnoloog Qiagen

Gepubliceerd op 16 juli 2020 15:32 | | Onderwerpen: koper 

VENLO (AFN) - Het Amerikaanse Thermo Fisher heeft zijn bod op de Duits-Nederlandse biotechnoloog Qiagen verhoogd. Die stap volgt na klachten van aandeelhouders die het aanvankelijke bedrag ondermaats vonden. In de periode na Thermo's eerste bod, dat in maart werd gedaan, zou de maker van diagnosemiddelen door de coronapandemie veel meer waard zijn geworden.

Thermo Fisher, fabrikant van medische apparatuur, biedt nu 43 euro per aandeel van Qiagen. In het eerste bod was er nog sprake van 39 euro per aandeel, waarmee aan Qiagen een prijskaartje van 8 miljard euro werd gehangen.

De aanpassing lijkt een reactie op kritische open brieven van de vermogensbeheerder Davidson Kempner, die namens verscheidene investeerders een belang van 3,1 procent in Qiagen heeft. De firma beklaagde zich over de hoogte van het bod, en wees erop dat Qiagen in de tussentijd zijn winstverwachtingen wel flink had verhoogd. Davidson Kempner vindt het nieuwe bod "een stap in de goede richting", maar nog steeds te laag. De vermogensbeheerder heeft per brief laten weten voor deze prijs de eigen aandelen in Qiagen niet te willen aanbieden.

Venlo

Qiagen, dat vooral in Duitsland actief is maar zijn hoofdkantoor in Venlo heeft, biedt een keur aan testproducten aan. Dit jaar trekt het bedrijf veel aandacht omdat het sinds januari medische instrumenten en materialen aanbiedt om het coronavirus op te sporen. Inmiddels is de productiecapaciteit voor die middelen flink verhoogd.

Qiagen en Thermo Fisher hebben meer aanpassingen aan het overnamevoorstel gedaan. In plaats van driekwart, is nu instemming van net geen 67 procent van de aandeelhouders nodig. Ook belooft Qiagen 95 miljoen dollar te betalen aan Thermo Fisher als die drempel niet wordt gehaald en de deal niet doorgaat.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.