Groen Wall Street ondanks spanningen | Eurobench.com

Groen Wall Street ondanks spanningen

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 19:52 |

NY-DJ-Industrial Avg (20 nov)

0,000 0,000 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag licht hoger. Beleggers lijken zich niet te druk te maken om de kwestie rondom Noord-Korea dat een geplande top met Zuid-Korea afzegde vanwege een militaire oefening. Het land dreigt ook de ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump af te blazen, als Washington blijft vasthouden aan de eis dat Noord-Korea zijn nucleaire programma moet opgeven. Oplopende geopolitieke spanningen doen het sentiment op de financiële markten doorgaans geen goed.

De leidende Dow-Jonesindex stonden woensdag rond 19.45 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent hoger op 24.770 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 2723 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij tot 7398 punten.

Winkelbedrijf Macy's opende de boeken. De warenhuisketen heeft in het eerste kwartaal van het jaar hogere resultaten behaald en verhoogde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel ging 10,7 procent omhoog.

Tesla

Automaker Tesla (min 0,3 procent) maakte bekend dat de productie van de Model 3 langer wordt opgeschort om de nodige aanpassingen aan de productielijn te doen. De fabriek in Californië ligt daardoor nog zes dagen langer stil zodat eind juni 6000 voertuigen per week kunnen worden gemaakt.

Facebook (min 0,8 procent) staat weer in de belangstelling nu topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement uitleg gaat geven over het schandaal rond Cambridge Analytica. Zuckerberg verschijnt niet in het openbaar. Alleen de fractieleiders en de rapporteur van de Commissie Burgerlijke vrijheden zijn aanwezig

Zoetis

Producent van geneesmiddelen en vaccins voor dieren Zoetis neemt voor 2 miljard dollar Abaxis over, dat zich bezighoudt met apparatuur en technologie voor dierenartsen. Zoetis werd 0,1 procent minder waard, Abaxis won bijna 16 procent.

Verder is de blik op de oliesector gericht. Energieagentschap IEA voorziet voor dit jaar een minder sterke wereldwijde vraag naar olie dan eerder gedacht omdat de hogere prijzen het verbruik afremmen. De olieprijzen hebben het hoogste niveau in drie jaar bereikt. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper tot 71,14 dollar. Een vat Brent-olie ging voor 78,78 dollar van de hand, een stijging van 0,5 procent.

De euro was 1,1808 dollar waard. Bij het sluiten van de Europese beurzen was dat nog 1,1785 dollar.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.