Bonden doen nieuw voorstel aan Air France | Eurobench.com

Bonden doen nieuw voorstel aan Air France

Gepubliceerd op 16 apr 2018 om 18:16 | Reacties: 4

Air France-KLM (15:31)

9,854 -0,092 (-0,92%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De vakbonden bij Air France zijn met een nieuw voorstel gekomen voor een loonsverhoging voor het personeel van de luchtvaartmaatschappij. Daarin is sprake van een plus van 3,8 procent per april gevolgd door een extra loonsverhoging met 1,3 procent in oktober. Eerder werd in de eisen van de bonden telkens gesproken van een loonsverhoging van 6 procent.

Er is in de afgelopen tijd al geregeld gestaakt bij de zustermaatschappij van KLM, met een kostenpost van 170 miljoen euro voor Air France-KLM. Dinsdag vindt er opnieuw zo'n actie plaats. Air France verwacht verwacht dat er dan weer zo'n 30 procent van de vluchten uitvalt. De staking treft waarschijnlijk vooral langeafstandsvluchten. De bonden hebben voor komende periode nog meer stakingsdagen gepland.

Volgens de bonden zijn er maandag weer onderhandelingen geweest met Air France. Maar de partijen kwamen er opnieuw niet met elkaar uit. De maatschappij bood voor dit jaar eerder een loonsverhoging van 2 procent. Ook zou een meerjarenplan bespreekbaar zijn. Air France wil ook voldoende geld overhouden om bijvoorbeeld in nieuwe vliegtuigen te steken.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dasD
0
Akkoord gaan met voorwaarde dat er in 2019 en 2020 geen loonsverhoging meer komt!
Anders begint dat gezeik volgend jaar weer.
havik of duif
0
In een eerder interview heeft de directie al gesproken van maximaal 4,5% en de bonden komen nu gevaceerd tot 5,1%. De bonden hebben inmiddels gezien dat hun eisen niet zullen worden gerealiseerd en zijn dan nu op het punt aangekomen dat ze gaan bewegen in de goede richting. De overeenstemming is dus binnen handbereik. Beide partijen moeten voor hun gezichtverlies nog even hun tanden laten zien en roepen dat er geen verliezers zijn. Nog even geduld.
MartijnN1932
0
Ik zeg 0% erbij, eerst maar Airfrance daadwerkelijk efficiënt en winstgevend krijgen..
Personeel dient dan natuurlijk wel een winstuitkering te krijgen..
ljjls
0
Airfrance gaat het niet redden, net zo min als Frankrijk. Fr leeft op te grote voet en zo lang de EU daar voor opdraait blijft het modderen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.