Air France: weer vluchtuitval door staking | Eurobench.com

Air France: weer vluchtuitval door staking

Gepubliceerd op 16 apr 2018 om 12:55 | Reacties: 4

Air France-KLM (17:38)

9,190 +0,416 (+4,74%)

PARIJS (AFN) - Air France verwacht dat er door de staking dinsdag weer zo'n 30 procent van de vluchten uitvalt. De actie treft waarschijnlijk vooral langeafstandsvluchten. Volgens Air France leggen bijna 30 procent van de piloten het werk neer, dik 20 procent van het cabinepersoneel en ruim 12 procent van de krachten aan de grond.

Er is in de afgelopen tijd al geregeld gestaakt bij de zustermaatschappij van KLM, met een kostenpost van 170 miljoen euro voor Air France-KLM. De bonden eisen een loonsverhoging van 6 procent, maar Air France vindt die verhoging onverantwoord en wil het geld liever aan bijvoorbeeld nieuwe vliegtuigen besteden. De maatschappij biedt voor dit jaar een loonsverhoging van 2 procent en wil praten over een meerjarenplan.

Air France riep de Franse vakbonden vorige week nog op om het overleg te hervatten. Vrijdag bleek evenwel dat er nog geen schot zat in de loononderhandelingen. Air France zei toen dat er hopelijk deze week weer verder kan worden gepraat. De bonden hebben voor komende periode nog meer stakingsdagen gepland.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
havik of duif
0
De enige die hier verstandig reageert is de directie. Staken als je als piloot al ruim 10 tot 15 duizend per maand verdiend en je vindt het voorstel van max. 4,5% niet genoeg dan val je onder de categorie graaiers en daar heeft de samenleving niet zo veel mee.
havik of duif
0
Heb het volste vertrouwen dat er binnenkort een goed akkoord wordt gesloten en de gelederen weer worden gesloten.
Bob777
0
Als in een vliegtuig de verhouding piloot - cabine personeel ongeveer 1 staat tot 2 is en grondpersoneel 1 staat 4. Betekend dit dat er 17% staakt. En voor 30% schade aanricht. Dit kan air france toch ook wel aan een rechter uitleggen dat dit niet in verhouding staat.
83% is gewoon aan het werk !!!!
Patience
0
quote:

havik of duif schreef op 16 apr 2018 om 13:14:


Heb het volste vertrouwen dat er binnenkort een goed akkoord wordt gesloten en de gelederen weer worden gesloten.
voor hoelang en dan gaan ze weer staken en willen ze weer meer verdienen en trouwens iex moet nu echt even ophouden met het oude nieuws dit was al bekend over de geplande stakingen.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.